26. syyskuuta 2017

Smetanabroileri ♥

Mä oon tässä pohdiskellut, että miten ihmeessä nämä meidän perheen ruokakuviot saisi taas kuntoon. On mennyt varmaan lähemmäs vuosi, tai ehkä enemmänkin siitä, kun kiinnostus ruoanlaittoon katosi. Kun itsellä on ruokahalu hukassa, eikä lapset tykkää mistään, ei oikein jaksa sitten ruokaan panostaakaan. Välillä on toki ollut parempia aikoja, mutta nyt menee taas vähän huonommin. Tottahan mä ruokaa joka päivä laitan, mutta innostus uusien reseptien kehittelyyn ja testailuun on hukassa. Ja jotenkin tuntuu, etten mä enää edes osaa laittaa ruokaa. Pää kumisee tyhjyyttään ja jos jotain kivaa sattuu keksimään, tulee heti mieleen, ettei ipanat kuitenkaan sitä syö. Eipä sitä sitten tule tehtyäkään. 

Eilen päätin olla itsekäs ja tehdä sellaista ruokaa, josta itse tykkäisin. Tuumasin, että jos ei lapsille kelpaa, niin keksikööt jotain muuta. Rakkaudesta kanaan ja smetanaan syntyi sitten herkullinen smetanabroileri. Itse kastike oli aivan ihanaa ja hämmentävää kyllä, lapsetkin siitä tykkäsivät. 




Smetanabroileri

500 g broilerin fileepihvejä
tilkka öljyä
suolaa
pippuria
1-2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tlk herkkusieniä
2 dl vettä
1 kanaliemikuutio
120 g smetanaa
1 tl kuivattua persiljaa
Suurustamiseen:
½ dl vettä
1 rkl maizenaa

 Kuumenna öljy pannulla ja ruskista fileet kevyesti molemmin puolin. Mausta fileet ripauksella suolaa ja pippuria. Nosta fileet hetkeksi sivuun odottamaan.
  Lohko punasipuli, viipaloi valkosipulinkynnet ja valuta sienet. Lisää sipulit ja sienet pannulle ja kypsennä muutama minuutti. Murusta liemikuutio pannulle ja lisää vesi. Nostele fileepihvit pannuun, peitä pannu kannella ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes broilerit ovat kypsiä.
  Sekoita maizena vesitilkkaan ja kaada seos pannuun. Lisää smetana. Sekoita ja kuumenna, älä enää keitä. Mausta kuivatulla persiljalla.
  Tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti