12. lokakuuta 2017

Helppo hapanimelä broileri ja kissuvauvauutisia ♥

Jospa ensin laittaisi jakoon tällaisen helpon ja ihan hyvän hapanimelän broilerin ohjeen. Tämä ruoka valmistuu ihanan nopsaan ja on jo senkin puolesta mainiota arkiruokaa. Jos hapanimelät sapuskat kiinnostaa, kannattaa kyllä tätäkin kokeilla. Päälle vähän cashewpähkinöitä ja sambalia, niin hyvä tulee.

Hapanimelä broileri

2 porkkanaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
450g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1 keltainen paprika
tilkka öljyä
2 rkl soijaa
pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna
½ dl ketsuppia
1½ rkl punaviinietikkaa
2 rkl ruokosokeria
1 pieni tlk ananaspaloja mehussa
1 dl vettä
1 rkl maizenaa

  Viipaloi porkkana ja valkosipulinkynnet, suikaloi sipuli, raasta inkivääri ja paloittele paprika. Ruskista broilerisuikaleet kuumassa pannussa tilkassa öljyä. Mausta broilerit soijalla. Lisää porkkanaviipaleet ja anna niiden kypsyä muutama minuutti.
  Lisää pannuun sipulit ja valkosipulinkynnet. Anna kuullottua hetken. Lisää raastettu inkivääri sekä paprikakuutiot. Kypsennä muutama minuutti. Lisää ketsuppi, etikka, sokeri sekä ananaspalat mehuineen. 
  Sekoita maizena desiin vettä ja lisää seos kastikkeeseen samalla hyvin sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
  Tarjoa riisin, cashewpähkinöiden ja sambal oelekin kera.






Ja sitten voisi olla aika esitellä meidän uusi perheenjäsen. Oon nimittäin aivan unohtanut kertoa, että meille on tullut uusi "vauva"! Ei siis mikään ihmisvauva, minä oon aivan liian vanha moiseen, vaan sellainen söpö pitkäjalkainen ja isokorvainen kissavauva. Lempi muutti meille kolmisen viikkoa sitten. Jo hyvä tovi ollaan pohdittu pennun ottamista meidän kissavanhusten kaveriksi ja nyt sitten sattui löytymään sopiva. Lempin ja veljensä alkuperäinen omistaja oli päättänyt viedä sisarukset piikille, mutta joku ystävällinen ihminen oli sitten ottanut pennut itselleen ja etsi niille kodit. Kissut ei ole olleet kovin hyvällä hoidolla, vaan Lempilläkin oli tullessaan aikalailla korvapunkkeja ja madotukset oli hoitamatta. Ensimmäinen kuuri ei punkkeihin tehonnut kunnolla, mutta huomenna pääsee onneksi lääkäriin hakemaan paremmat lääkkeet. Onhan tuo neiti aikamoinen rasavilli poikiin verrattuna, mutta kyllä niin iloinen olen, kun me tuo pentu saatiin. ♥ Yritin saada neidistä kuvia, mutta on niin eläväinen tapaus ettei kamera ja kuvaaja tahdo pysyä perässä. Alla kuitenkin muutava kuva... 





4 kommenttia:

  1. Uuuuuiiii... ♥ Ihana Lempi ♥
    Paljon onnea perheenlisäyksestä!! Kissanpennut ovat kyllä jotain niin ärsyttävän ihanaa! :) Ne on niin syötävän suloisia ja niiden touhuja vois katsella ihan kuin kauan vaan. Mutta osaa ne sit olla niin pirullisen ärsyttäviäkin, kun mahtuvat ja pääsevät joka paikkaan. Kaikki kiinnostaa ja kiehtoo. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan nuo pennut aikamoisia! :D Lempi rakastaa lämpöä ja mun syliä. Jos sohvalla sattuu olemaan viltti, kaivautuu yleensä kokonaan sen alle. Tai sitten makoilee eteisessä kenkätelineessä, joka sattuu olemaan patterin vieressä. Kumpikaan pojista ei ole koskaan tuollaisia harrastanut ja onkin hauska huomata, miten erilaisia kissat voikin olla.

      Poista
  2. Voi mikä söppänä! Ihanaa kun pääsi teille ja ihana tuo ihminen kun pelasti pennut turhalta piikiltä. Kamala ajatus viedä kissanpentuja piikille, varsinkin kun olivat kuitenkin perusterveitä, olleet vaan huonolla hoidolla. Pennuille on kuitenkin helppo löytää uusi koti. Näitä kodittomia pieniä reppanoita vaan riittää , se on loputon suo...huoh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä oot kyllä oikeassa, että näitä kodittomia on vaikka kuinka. :( Ja kun kaikkia ei edes tuolta luonnosta löydä. Surku tulee. :(

      Poista