11. lokakuuta 2017

Juustoinen makaronilaatikko

Makaronilaatikoista on hiljalleen tullut meidän perheen inhokkeja ja ihan vaan siksi, että kaikki on syöneet sitä kyllästymiseen saakka. Tässä kohtaa voin vilkaista peiliin ja tunnustaa, että aivan liian monta kertaa ruokia tuskaillessa on tullut turvauduttua helppoon, edulliseen ja riittoisaan makaronilaatikkoon. Kun ei ole mukamas muuta keksinyt. Ja nyt se sitten kostautuu.

Aina välillä yritän antaa kyseiselle ruoalle mahdollisuuden kokeilemalla siitä erilaisia versioita. Tämä alkuviikosta tehty makaronilaatikko oli jo hieman parempi kuin ne tavalliset kaverinsa, mutta ei tätäkään montaa päivää viitsisi syödä. Ruoan tein Pirkan ohjetta mukaellen. Ehkä mä vaan luovutan ja annan makaronilaatikkojen toistaiseksi olla. Jos ne vaikka joskus taas tällekin sakille maistuisi. 




Juustoinen makaronilaatikko

1 ps (400g) täysjyvämakaroneja
2 l vettä
1½ tl suolaa
400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 suippopaprika
1 liha- tai kasvisannosfondi
mustapippuria rouhittuna
oreganoa
100-150 g cheddarjuustoraastetta
Munamaito:
3 kananmunaa
8-10 dl maitoa
1 tl suolaa

  Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi makaronit ja kaada isoon uunivuokaan.
  Ruskista jauheliha pannussa omassa rasvassaan. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet, kuutioi paprika. Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon ja anna niiden kuullottua. Sekoita joukkoon fondi. Mausta maun mukaan oreganolla ja mustapippurilla.
  Kumoa lihaseos makaronin joukkoon. Lisää juustoraaste ja sekoita kunnolla. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada vuokaan.
  Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50-60 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt. Tarjoa  salaatin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Mulla oli tosi pitkään sama makaronilaatikon kanssa. Olin varmaan pienenä saanut siitä yliannostuksen. Eikä se silloinkaan (muistaakseni) mikään mun suurin suosikki ollut. Mutta nyt olen onnistunut maustamaan sen niin meidän makuun sopivaksi, että välillä tulee oikein "makaronilaatikkohimo". Ehkä tekee ihan hyvää välillä pistää joitain ruokia tauolle ja ottaa sit joskus taas takas ruokalistalle kun mieli alkaa sitä halajaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä sä oot laittanut mausteeksi? Kaikki vinkit ja ideat on nimittäin tervetulleita! :)

      Poista