22. lokakuuta 2017

Juustoinen texmex-lihamureke

Tällä viikolla ollaan vietetty muksujen syyslomaa ja olen ihan tarkoituksella yrittänyt pysytellä pois koneen äärestä. Ei me missään reissussa olla oltu, mutta oon yrittänyt kuitenkin viettää vähän enemmän aikaa pikkumiehen kanssa. 

Ruokapuolellakaan ei ole mitään mullistavaa tullut tehtyä, mutta viikolla tehdyn murekeohjeen ajattelin teille kuitenkin jakaa. Tämä lihamureke on maustettu tacomausteella ja löytyy tästä vähän juustoakin. Koska mureke kaipaa yleensä kaveriksi jotain kastikkeen tapaista, tein tälle lisukkeen tölkkipavuista. Niitä kun sattui kaapista löytymään, enkä oikein muutakaan siihen hätään keksinyt. Mutta kaiken kaikkiaan ihan kelpo ruoka. 




Juustoinen texmex-lihamureke

n. 700g jauhelihaa
1 iso punasipuli
2 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
1½ dl maitoa
3/4 dl korppujauhoja
1 pss taco-mausteseosta
½ tl suolaa
ripaus pippuria
2 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
Papulisuke:
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
½ sipuli
2 valkosipulinkynttä
chilitahnaa
pippuria

  Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä pannulla tilkassa öljyä. Nosta sivuun jäähtymään. Mittaa suureen kulhoon maito ja korppujauhot. Anna turvota 5-10 minuuttia. Lisää kaikki mureketaikinan ainekset kulhoon, sekoita tasaiseksi massaksi. Vältä turhaa vaivaamista.
  Nosta taikina uunivuokaan ja muotoile murekkeeksi. Kypsennä 200 asteisen uunin alatasolla n. 35-45 minuuttia murekkeen paksuudesta riippuen. 
  Hienonna papulisukkeen valkosipulit ja sipuli. Kuullota niitä hetki pannulla tilkassa öljyä. Lisää pavut ja maun mukaan chilitahnaa. Kuumenna, älä keitä. Mausta pippurilla. 
  Tarjoa mureke papujen, riisin, salsan ja juustoraasteen kera. 




4 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa kyllä hyvältä! Kiitos ohjeesta,tuo pitääkin ottaa heti ylös ja sopivan tilaisuuden tulle pistettävä kokeiluun:) Mukavaa alkanutta viikkoa sinne!

    VastaaPoista
  2. Tätä tein tänään kaikilla mahdollisilla höysteillä ja oli kyllä älyttömän hyvää :). Papulisukkeeseen lisäsin lusikallisen tomaattipyrettä. Kelpasi myös 2,5-vuotiaalle :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtava kuulla, että ruoka maistui! Ja parasta tietysti, että pikkuisellekin kelpasi. Meillä kun ei tahdo muksut syödä oikein mitään. :D

      Poista