3. heinäkuuta 2018

Gluteeniton broileripasta uunissa

Vähän täytyy kyllä iloita, kun pitkästä aikaa onnistuin tekemään sellaista ruokaa, josta molemmat muksut tykkää. Ja vielä sellaista, jota kumpikin muksu voi syödä. Vähän tämä gluteenittomien ruokien valmistus vaatii opettelua, tai ei niinkään se ruoanlaitto, vaan se ainesten ostaminen. Pakkausselosteet tulee kyllä tutuiksi ja välillä on ihan ihmeissään, miten kummallisiin paikkoihin mm. vehnää tungetaan. Ne ruoat, joita koko perhe syö, joudun jatkossa tekemään tosiaan gluteenittomina, mutta silloin kun tyttö syö muuta/muualla, voin tehdä meille muille ihan tavalliset sapuskat. Eli jatkossa blogista löytynee molempia.

Mutta se ruoka. Ei se ollut sen kummempaa kuin uunissa valmistettu broileripasta. Ohjeen löysin K-ruoka-sivustosta, mutta muuttelin sitä taas vähän. Maku ruoassa oli hyvä, mutta vähän mua häiritsee tuo gluteenittoman pastan rakenne. Kaippa siihenkin tottuu ajan kanssa. Jos haluat, voit tehdä tämän ihan tavallisesta pastasta ja korvata juustokastikkeen jauhoseoksen vehnäjauhoilla.




Gluteeniton broileripasta uunissa

450 g broilerin fileesuikaleita
1 rkl öljyä
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1-2 porkkanaa pieninä kuutioina
2 tl vihreää currytahnaa
1 tl suolaa
mustapippuria
300 g gluteenitonta pastaa
Juustokastike:
2 rkl voita
½ dl gluteenitonta jauhoseosta
n. 8dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 dl  ruokakermaa
1 tl rakuunaa
1 tl paprikajauhetta
n. 1/4tl suolaa
150 g emmental-mozzarellajuustoraastetta

  Ruskista broilerisuikaleet öljyssä pannulla. Lisää valkosipuli, pieniksi kuutioiksi leikatut porkkanat sekä mausteet ja paista, kunnes broileri on kypsää.
  Juustokastiketta varten sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon jauhoseos koko ajan sekoittaen. Lisää noin 5 dl kiehuvaa vettä pienissä erissä kokoajan sekoittaen. Lisää joukkoon liemikuutio ja loppu vesi. Lisää ruokakerma ja mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää lopuksi joukkoon juustoraaste. Kuumenna sekoittaen kunnes juustoraaste on sulanut.
  Kaada raaka pasta ja broilerit voideltuun uunivuokaan. Kaada joukkoon juustokastike. Sekoita tasaiseksi.
  Kypsennä 175-asteisen uunin alatasossa n.45 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Anna vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen.



4 kommenttia:

  1. Noissa gluteenittomissa pastoissa on kans tosi paljon eroja. Esim. mun mielestä ne pienet makaronit, mikäköhän mahto olla valmistaja, maistuvat aikatavalla samalta kuin normaalitkin makaronit. Mutta jotkut ovat ihan pelkkää mautonta jauhomössöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy testailla eri merkkejä. Joku ainakin haisi ihan hirveälle keitettäessä, mutta en enää muista minkä merkkistä se oli. Onneksi noissa on kuitenkin hurjasti vaihtoehtoja!

      Poista
  2. Jos juustokastikkeen teko jännittää, on helpompikin tapa😊 Sekoita 0,5 dl glut. Jauhoseosta 8dl kylmään veteen. Kiehauta ja lisää kanaliemikuutio, voi,mausteet ja kerma. Kun voi ja liemikuutio on liuenneet, lisää lisää lopuksi juustoraaste ja anna kiehua sekoittaen niin kauan, että juusto on kokonaan sulanut👍

    VastaaPoista