27. kesäkuuta 2018

Mitalikakkua lakritsi- ja vadelmatäytteellä ♥

Tuossa vajaa pari viikkoa sitten sain taas kunnian tehdä voimistelijajoukkueelle mitalikakun. Oliskohan tämä nyt neljäs kakku, mitä tytöille teen. Nämä kakut on aina mukavan haasteellisia, sillä idea kakkujen ulkonäköön tulee aina kisa-asuista. Tällä kertaa puvuista löytyi mustaa, sinistä, helmiä ja pitsiä ja teemana oli varpunen jouluaamuna. 

Pyyntö kakusta tuli niin lyhyellä varoitusajalla, etten kovin paljoa ehtinyt suunnittelemaan kakun visuaalista ilmettä. Ensimmäistä kertaa kokeilin sokeripitsiä ja vaikkei siitä täydellinen tullutkaan, niin kyllä tuota voi kokeilla toistekin. Mokasin pitsin kohdalla sen verran, että hätäpäissäni värjäsin sen tomuvärillä, kun muuta väriä ei tähän hätään löytynyt. Ja tottahan se väri sitten sotki tuota alla olevaa sinistä helmaa. Lisäksi tuo musta sokerimassa oli niin järkyttävän kuivaa, ettei sitä tahtonut saada kakun päälle millään. Mutta en siinä sitten ehtinyt enää hakemaan uusia massoja.




Kakun täytteenä oli Kick-patukoista tehty lakritsitäyte sekä vadelmatäyte. Pohjana oli kuuden munan kaakaokakkupohja, kostukseen käytin sitruunalimsaa. Massan alla on sitruunainen voikreemi.

Koko kakkuohjetta en ala tähän kirjoittelemaan, kun en enää muista kreemin ym. määriä, mutta laitan edes nuo täytteet. Tämä kakku oli halkaisijaltaan n. 23cm ja kumpikin täyte tuli kakun yhteen väliin.

Lakritsitäyte kakkuun

7kpl (7*19g) Kick-patukkaa 
3 dl kuohukermaa
125g mascarponea
2rkl vaniljakreemijauhetta

  Paloittele Kick-patukat. Mittaa kuohukermasta 1,5dl pinnoitettuun kattilaan, lisää paloitellut patukat. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes lakritsit sulavat. Kaada lakritsiseos kulhoon ja anna jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Seoksen pitää olla kunnolla kylmää ennen vaahdotusta.
  Seuraavana päivänä vaahdota ensin loput kuohukermasta. Lisää vaahdottamisen loppupuolella mascarpone ja vatkaa seos tasaiseksi. Vatkaa myös lakritsiseos vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään, lisää joukkoon vaniljakreemijauhe. 

Vadelmatäyte kakkuun 

250 g pakastevadelmia sulatettuna
125 g mascarponea
2 dl vispikermaa
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
n. 3/4 dl tomusokeria

  Valuta sulaneista vadelmista enimmät nesteet pois ja soseuta marjat sauvasekoittimella. Painele vadelmaseos siivilän läpi, jotta saat siemenet pois. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vatkaamisen loppupuolella tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vadelmasose ja maun mukaan sokeria. Puserra liivatteista vedet pois ja liuota liivatteet kuumennettuun vesitilkkaan. Anna jäähtyä hetkisen ja lisää liivate ohuena nauhana vadelmatäytteeseen samalla hyvin sekoittaen.



Kiinnitin sokeripitsin kakkuun elintarvikeliimalla ja tässä näkee hyvin, miten pitsi lähti muutamasta kohdasta valumaan. Lisäksi tuota sinistä helmaa piti olla vain yksi kerros, mutta kun ensimmäinen kerros sotkeentui niin pahasti, niin pakko oli laittaa vielä pari kerrosta lisää.

Vaikkei kakku täydellinen ollutkaan, niin toivottavasti oli hyvää. Ja lämpimät onnittelut vielä tytöille pronssimitalista! ♥

1 kommentti:

  1. Muistan että tein joskus tuota kakkupitsiä YO-kakkuun ja tappelin sen kanssa. Onneksi sain sen verran onnistunutta pitsiä, että just riitti pieneksi koristeeksi kakun päälle.
    Senpä takia katsoinkin ihaillen tuota sun aikaansaamaa pitsiä!! <3 Kaunis kakku on kyllä muutenkin. Musta on aina musta <3

    VastaaPoista