12. kesäkuuta 2018

Sinappigratinoitu kukkakaali ♥

Viime viikolla kertoilin, kuinka meidän perheessä ruokatouhut meni osittain uusiksi lääkärin määräyksestä. Vaikka olin tähän yhden perheenjäsenen gluteenittomuuten jo henkisesti varautunutkin, niin kyllähän sitä näköjään pitää opetella ajattelemaan ruoat ihan eri tavalla kuin ennen. Mutta en minä tätä niin pahana pidä, vaan oikeastaan on aika mielenkiintoista opetella tekemään asiat toisin.

Liharuokiahan neiti ei meillä syö, joten ne voi tehdä vielä tavallisena, mutta kaikki kasvisruoat on jatkossa sitten gluteenittomia. Ja varmasti  valtaosa leivonnaisistakin, jos vaan mahdollista. Ruokia suunnitellessa löysin aivan sattumalta ruokaohjemapeistani kukkakaaligratiinin ohjeen, jossa perinteinen kuorrutus oli korvattu ranskankermalla ja sinapilla. Ohje on alunperin Pirkasta poimittu. Muuten tein ruoan ohjeen mukaan, mutta korvasin konjakkisinapin ihan tavallisella sinapilla. Tämä toimi tosi hyvin ylikypsän possun kanssa, mutta oli kyllä hyvää ihan tällaisenaankin!




Sinappigratinoitu kukkakaali

1 iso (n.800g) kukkakaali
150 g ranskankermaa
1½-2 rkl sinappia
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta

  Paloittele kukkakaali. Keitä kukkakaalit juuri ja juuri kypsäksi miedosti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja pane kukkakaalit voideltuun uunivuokaan.
  Sekoita ranskankerma, sinappi, suola ja pippuri keskenään. Lusikoi seos kukkakaalien päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi grillivastusten alla 225 asteessa 5-10 minuuttia.




4 kommenttia:

  1. Sinappi ja kukkakaali on yllättävä yhdistelmä, mutta kuulostaa kyllä herkulliselta ja kokeilemisen arvoiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla! Toimii hämmentävän hyvin. :)

      Poista
  2. Ihana idea lisukkeeksi. :) Kukkakaali on hyvää.:p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on. Minä ja tyttö voitaisiin syödä sitä vaikka kuinka, perheen miehet ei kauheasti tuosta ilahdu.

      Poista