26. heinäkuuta 2018

Menemen - turkkilainen kasvis-munapannu


Heipä hei, pitkästä aikaa! Heinäkuu on ollut melkoista säntäilyä paikasta toiseen, eikä ole ollut kyllä yhtään aikaa istahtaa koneen ääreen. Toisaalta, eipä tässä ole ollut oikein kirjoitettavaakaan, kun en ole ehtinyt leipomaan, eikä näillä keleillä kokkailu oikein innosta.

Eilen sain kuitenkin jotain kirjoitettavaa aikaiseksi, kun tein ruoaksi turkkilaista kasvis-munapannua Arlan reseptiä soveltaen. Tämä oli kyllä mukavan kevyttä kesäruokaa ja ehdottomasti voi tehdä toistekin! 





Menemen - turkkilainen kasvis-munapannu

1 rkl öljyä
1 sipuli
1 paprika
1 iso valkosipulinkynsi
½ punainen chili
4 tomaattia
suolaa
mustapippuria myllystä
½ rkl hunajaa
3 kananmunaa
½ dl silputtua persiljaa
Valkosipulijogurtti:
150g turkkilaista jogurttia
1- 2 keskikokoista valkosipulinkynttä
1- 2 tl sitruunan mehua
1 tl sokeria
½ dl silputtua persiljaa

  Valmista ensin valkosipulijogurtti. Leikkaa valkosipuli pieneksi kuutioksi tai käytä halutessa valmista valkosipulimurskaa. Sekoita kaikki jogurtin ainekset keskenään. Nosta jogurtti jääkaappiin maustumaan.
  Leikkaa sipulit ja paprika suikaleiksi. Hienonna valkosipuli ja viipaloi chili. Käytä chili siemenineen, mikäli pidät tulisesta ruoasta. Voit myös poistaa siemenet tai jättää chilin kokonaan laittamatta, jolloin saat ruoasta miedomman. 
  Leikkaa tomaatit sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Silppua persilja. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää öljy. Lisää öljyn lämmettyä sipuli, paprika, valkosipuli ja chili pannulle. Paista, kunnes kasvikset alkavat pehmentyä. Lisää tomaatit ja hunaja. Sekoittele huolellisesti. Kun neste on haihtunut, lisää mausteet sekä puolet silputusta persiljasta. 
  Tee kasvisten sekaan kolme kuoppaa ja riko yksi kananmuna kuhunkin kuoppaan. Laske lieden lämpötila minimiin ja anna munien kypsyä, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä pehmeitä. Jos haluat kanamunat kypsemmäksi, laita munien lisäyksen jälkeen kansi pannun päälle. 
  Halutessasi voit ripotella ruoan päälle persiljaa ja chiliviipaleita. Tarjoa munakkaan kanssa leipää ja valkosipulijogurttia.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti