4. elokuuta 2018

Nuoren neitokaisen Halti-kakku ♥

Josko sitä taas yrittäisi välillä istahtaa koneen ääreen ja kirjoitella edes jotain. Kesän aikana en kovin montaa kakkua ole tehnyt, mutta jotain kuitenkin. Yksi kakuista oli tulevan eskarilaisen synttäreille tehty Halti-kakku. Oli ihan piristävää tehdä välillä erilainen Ryhmä Hau-kakku, sillä ei se hahmojen tekeminen aina niin kivaa ole. Etenkään kuumilla keleillä. 

Tästä kakusta löytyi tumma kakkupohja, välissä vadelma-valkosuklaatäyte sekä tuoreet mansikat. Massan alla oli mansikan makuinen voikreemi ja päällä sokerimassa. Täyte jäi ehkä hitusen turhan pehmeäksi, joten jos haluat, täytteeseen voi lisätä muutaman liivatteen. 

Kakun yksityiskohdista korvat kannattaa tehdä muutama päivä etukäteen, jotta pysyvät kunnolla pystyssä. Silmät ja kuonon voi tehdä vasta kakkua koristellessa.




Halti-kakku vadelma-valkosuklaatäytteellä

Pohja:
7 kananmunaa
vehnäjauhoja
3-4 rkl tummaa kaakaojauhetta
sokeria
1tl leivinjauhetta
Kostutus:
Spriteä
Täyte:
7 dl kermaa
250 g mascarponea
250 g vadelma-valkosuklaata (voi laittaa 300 grammaakin)
200 g tuoreita mansikoita
Mansikkakreemi:
250 g voita
4 dl mansikkatomusokeria
1½ dl tomusokeria
Päälle:
valkoista, lilaa, vaaleansinistä ja mustaa massaa

  Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele 24 senttinen korkea vuoka tai paista kakku rengasvuoassa. Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Kerro paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
  Punnitse vehnäjauhot, kaakaojauhe ja perunajauhot. Tarvittava määrä yhteensä on munien paino * 0,7. Tästä vehnäjauhojen osuus on 70%, perunajauhojen ja kaakaojauhojen yhteensä 30%. Sekoita joukkoon leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. 
  Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
  Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kokoa kakku pohjan paistamiseen käytettyyn vuokaan tai suoraan tarjoilualustalle rengasvuoan sisään.
  Valmista täyte. Paloittele vadelma-valkosuklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata varoen mikrossa. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja vatkaa hyväksi vaahdoksi. Lisää täytteen joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt suklaa ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. 
  Nosta alin kakkupohja vuokaan tai tarjoilualustalle. Kostuta spritellä. Levitä päälle 1/3 täytteestä. Laita kakun keskelle hieman enemmän täytettä kuin reunoille, jotta saat päälaesta pyöreämmän.  Viipaloi mansikat ja nostele mansikkaviipaleita täytteen päälle. Täytä seuraavat välit samoin. Nosta lopuksi viimeinen kakkulevy päälle, kostuta. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
  Valmista kreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi pehmeäksi, lisää joukkoon tomusokerit vähän kerrallaan samalla hyvin vatkaten. Kunnolla vatkattu kreemi levittyy kakun päälle paremmin.
  Levitä kakun päälle ja reunoille ensin ohut kerros kreemiä. Nosta kylmään vähintään 15 minuutiksi. Levitä päälle sitten toinen, tasainen kreemikerros. Anna jähmettyä kylmässä.
  Pehmitä ensin lilaa sokerimassaa käsissä. Kauli ohueksi levyksi ja nosta takaraivoksi kakun toiselle reunalle. Peitä sitten toinen puoli kakusta valkoisesta massasta. Tee kakun päälle hattu vaaleansinisestä massasta. Tee silmät, kuono sekä muut yksityiskohdat. Nosta korvat paikoilleen. 




2 kommenttia: