5. elokuuta 2018

Kesän ensimmäinen omenapiirakka - gluteenittomana tietenkin!


Meidän pikkuiset omenapuut ovat tehneet tänä vuonna niin valtavan sadon, että toinen reppana on jo latvasta katkennut. Iso pussillinen maahan pudonneita omppuja lähti miehen bändikaverin vaimon hepoille ja lopuista täytyy itse keksiä jotain. En ole meidän perheelle leiponut mitään aikoihin, joten tein sitten varmaan vuoden ensimmäisen omenapiirakan. Koska oman sakin leivonnaisten pitää tosiaan olla jatkossa gluteenittomia, kävin etsimässä sopivaa reseptiä internetin ihmeellisestä maailmasta. Sopivalta kuulostanut ja aivan loistavaksi osoittautunut ohje löytyi Valion sivuilta. Piirakasta tuli suussasulavan pehmeä, sopivan makea ja ihan täydellinen. Etenkin kun sen söi vielä hieman lämpimänä. Voin kuvitella, että nokko vaniljajäätelöä sopisi tämän kanssa aivan mahtavasti.


Mä luulen, että tätä ohjetta tullaan hyödyntämään meillä jatkossakin, jos haluan tuolle tytölle tehdä jotain makeaa piirakkaa. 


Gluteeniton omenapiirakka

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
100 g kermaviiliä
2½ gluteenitonta jauhoseosta, esim. Semper Fin mix
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g kermaviiliä
1 kananmuna
1 rkl  sokeria
300-400 g omenoita
1 dl mantelilastuja
2 rkl  fariinisokeria
kanelia

  Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna ja kermaviili. Lisää kaurahiutaleet ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.
  Levitä pehmeä taikina esim. nuolijalla kevyesti voidellun piirakkavuoan (halk. 26-27cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa uunin alatasolla 5 - 7 minuuttia. Kuutioi omenat. Sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili, muna ja sokeri.
  Kaada seos esipaistetulle piirakkapohjalle. Pohja menettää helposti muotonsa esipaiston aikana, mutta kaada vain täyte piirakan keskelle ja levitä varoen reunoja kohti.
  Ripottele päälle omenakuutiot, mantelilastut, fariinisokeri ja kaneli. Kypsennä piirakkaa vielä 25 minuuttia.
  Tarjoa hieman lämpimänä.



2 kommenttia:

  1. Oijoi omenapiirakka on loppukesässä parasta ♥ Näyttää aivan ihanalta tämä sun piirakkas! Itse en oo vielä omenoiden kimppuun kerennyt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Omppupiirakat on kyllä niin hyviä! Täytyisikin mennä taas hakemaan lisää omppuja ja kokeilla muitakin reseptejä.

      Poista