13. elokuuta 2018

Pikkuinen vegaaninen kinderkakku ♥

En yleensä suostu hääkakkuja tekemään, mutta yhden nuoren parin kohdalla tein poikkeuksen. Kun olen heille tehnyt kakun jos toisenkin, niin ajattelin, että he tietävät jo millaisia mun kakut on ja millaisia toiveita pystyn toteuttamaan. Itse hääkakkuja en vielä teille esittele, mutta voisin kuitenkin jakaa ohjeen häissä tarjolla olleeseen pikkuruiseen vegekakkuun.

En ole eläissäni vegaanisia kakkuja leiponut, joten en tohtinut kehitellä mitään uutta ja omaa reseptiä. Sen sijaan tein pienemmän version Kinuskikissan vegaanisesta kinderkakusta. Kakun halkaisijaksi tuli 17cm ja korkeutta muutama sentti, eli ei tämä tosiaan mikään iso ollut. Mutta kun tämä kakku oli tarkoitettu pääsiassa kolmelle vieraalle, niin kokonsa puolesta riitti vallan mainiosti.

Koska tämä vegemaailma oli ihan uutta ja ihmeellistä, tein etukäteen koekakun omalle väelle. Aluksi suhtauduin aineksiin varsin epäilevästi, mutta kyllähän tämä ihan hyvää oli. Mutta sen verran on pakko sanoa, että ainekset oli ihan hirveän kalliit normaaliin juustokakkuun verrattuna. Tai ei niinkään muut, mutta ne suklaat... Lisäksi meinasi olla ongelmia löytää mm. maidotonta valkosuklaata. Mutta toisaalta, eipä kukaan tällaisia kakkuja joka päivä syö.





Vegaaninen kinderkakku

Pohja:
100 g Oreo-keksejä
38 g maidotonta margariinia
(esim. sininen Keiju)
Täytevaahto:
2,5 dl soijavispiä
150 g tuorejuuston kaltaista kasvislevitettä (esim. Oatly påMackan maustamaton)
½ vaniljatanko
Tumma suklaatäyte:
½ täytevaahdosta
110 g maidotonta tummaa suklaata (esim. Panda)
Valkoinen suklaatäyte:
½ täytevaahdosta
120 g vegaanista valkosuklaata (iChoc)
Kuorrute:
0,4 dl soijavispiä
80 g vegaanista maitosuklaata
Koristeet:
tuoreita marjoja

  Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata margariini ja sekoita keksimurskan joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 17cm) pohja leivinpaperilla ja suojaa halutessasi reuna kalvolla. Voit myös nostaa irtopohjavuoan reunan suoraan tarjoilualustalle tai kakkupahville ja koota kakun siihen. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
  Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kasvislevite. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi toisen puolikkaan sisältä siemenet vaahdon joukkoon. Jaa vaahto kahteen yhtä suureen osaan.
  Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen tai kuumassa vesihauteessa. Lisää suklaasula vatkaimella sekoittaen toisen vaahtopuolikkaan joukkoon. Levitä täyte vuokaan keksipohjan päälle. Painele tarkoin, jotta paksu täyte painuu joka kohtaan. Nosta jääkaappiin valkoisen täytteen valmistamisen ajaksi.
  Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen tai kuumassa vesihauteessa. Sekoita suklaasula jäljellä olevan vaahdon joukkoon. Levitä täyte vuokaan ja tasoita kakun pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa kolme tuntia tai seuraavaan päivään.
  Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Mittaa kuorrutteen soijavispi kattilaan. Kuumenna liedellä, mutta älä anna lämmetä kiehumispisteeseen. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu maitosuklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä jälkilämmöllä, jos suklaa ei tahdo sulaa. Anna kuorrutteen jäähtyä hetken aikaa, mikäli se vaikuttaa liian juoksevalta.
  Kaada kuorrute kakun keskelle ja levitä reunoja kohti. Huom! Kuorrute jähmettyy nopeasti! Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa ennen koristelua. 
 Nostele päälle tuoreita marjoja.

2 kommenttia:

  1. Mulle on kans tosi vierasta tuo vegaaninen leivonta. Olis kyllä kiva vähän enempi sitä kokeilla, koska ystäväpiirissä alkaa oleen jo niin paljon munaton/maidoton/vegaani jne.
    Tein kummityttöni rippijuhliin aikanaan suklaajuustokakun maidottomasta suklaasta ja muistan että siitä moussesta tuli ihan kökkäreistä. Ihan hyvä idea tosiaan ensin testata miten ne käyttäytyvät, ennenkuin tekee kakun oikein juhliin. No eipä siinä kiireessä tullut mieleen.
    Mutta vitsit että tuoreet marjat tekevät kakusta kuin kakusta houkuttelevan herkullisen näköisen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en luota omiin taitoihini, enkä vieraisiin aineksiin niin paljoa, että tohtisin tehdä tällaisia kokeilematta. Mutta tämä oli onneksi tosi helppo tehdä ja olisi onnistunut taatusti ilman testikakkuakin. :)

      Poista