17. elokuuta 2018

Hääkakut mansikalla, vaniljalla ja kinuskilla ♥

No niin, josko sitä nyt ehtisi palata niihin hääkakkuihin, joista jo viime postauksessa mainitsin. Hääkakut on tosiaan sellainen juttu, johon en ihan heti suostu. Tähän mulla on syyni, joita en nyt viitsi koko kansalle avata. Joissain aivan äärimmäisissä tapauksissa voin kakut häihin leipoa, mutta siis todellakin aivan harvoille ja valituille. Mun on oltava nimittäin täysin varma siitä, että hääpari tietää mitä ne multa saa. En halua pilata kenenkään hääpäivää kakuilla, jotka eivät olisikaan mieluisia. Ennen näitä kakkuja olen tehnyt vain yhden hääkakun ja luulen, että seuraavaa saa odotella hyvän tovin. 

Mutta, kuten sanoin, tämä hääpari oli sellainen, joille kakut uskalsin tehdä. Täytekakkuja meni juhliin kaiken kaikkiaan viisi. Yksi kolmen munan kakku hääparille, kaksi seitsemän ja kaksi kymmenen munan kakkua vieraille. Plus tietenkin se pikkuruinen vegekakku




Kakkujen täytteenä oli mansikkavaahto, vaniljatäyte, kinuskikastike sekä tuoreet mansikat. Kostutukseen käytin vaniljasokerilla maustettua maitoa ja päällä oli mansikan makuinen voikreemi.  Pikkukakussa oli päällä vielä valkosuklaaganache. Morsiamen toiveena oli, että itse pääkakku olisi runsaasti koristeltu ja pienemmät kakut sitten hillitymmät. Häiden värimaailma koostui lilasta, sinisestä ja valkoisesta, joten tottahan kakut oli sitten samaa teemaa. Pikkuisen kakun päälle tuli vielä hääparin oma sydänkoriste. 


En ala tähän kaikkien kakkujen täytemääriä kirjoittelemaan, mutta laitan edes sen mitä meni yhteen seitsemän munan kakkuun. Näistä siis kumpikin täyte meni kakun yhteen väliin. Vaniljatäytteen päälle viipaloin tuoreita mansikoita ja kaadoin ohuita kinuskikastikeraitoja.

Mansikkatäyte

250 g pakastemansikkaa
3 dl vispikermaa
125 g mascarponea
4 liivatelehteä
3 rkl vettä
½-1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

  Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta sulaneet mansikat sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon mansikkasose ja tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Makeuta maun mukaan tomusokerilla ja lisää joukkoon vaniljasokeri. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä hetkisen ja kaada sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen.

Vaniljatäyte

3 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta
(tuoreita mansikoita)

  Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, vanilja- ja tomusokeri sekä vaniljakreemijauhe. Vatkaa tasaiseksi, hyväksi vaahdoksi. Kun levität täytteen kakkupohjalle, viipaloi halutessasi päälle tuoreita mansikoita.

Kinuskikastike

½ dl kuohukermaa
½ fariinisokeria

  Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä hiljalleen, kunnes kastike paksuuntuu. Sekoittele samalla. Anna jäähtyä ja kaada ohuita kastikenauhoja vaniljatäytteen ja mansikoiden päälle.


Macaronsit tilasin paikallisesta kahvilasta (iso kiitos Widan Cafe! ♥), pikkuiset marengit tein itse. Koska kelit elokuun alussa olivat hieman lämpimähköt, oli niiden kuivaminen kyllä työn ja tuskan takana. Kakkukoristeita haalin vähän sieltä sun täältä. Nuo pääkakussa olevat isot siniset kuulat löysin Pirkkalan Citymarketista, muut ehkä Confetista.

Kakkupahvien kanssa meinasin olla hieman hankaluuksia, kun ei tahtonut löytyä sellaisia, jotka olisivat olleet sopivan kokoisia niin kakuille kuin kakkutelineellekin. Lopulta löysin osan Leipurin Putiikista Lapualta ja osan taisin tilata Decolalta.

Vaikka tämä aikamoinen projekti olikin, niin olen kyllä iloinen että sain kakut tehdä. Onnea vielä tuhannesti ihanalla parille! ♥ 

2 kommenttia:

  1. Upeat värit kakuissa! Hyvin ovat onnistuneet ainakin ulkonäön puoleta. Tuskin maussakaan on vikaa ollut, ainakin täytteiden perusteella. Nam.

    VastaaPoista