12. heinäkuuta 2018

Suklainen mopokakku (gluteeniton)

Tykkään ihan hirmuisesti, kun on lämmin, mutta ei tämä mikään kiva keli leipomisen kannalta ole. Viime viikolla/viikonloppuna tein yhteensä viisi kakkua ja jos ei keittiötä saisi viileäksi kylmäkompressorin avulla, niin ei olisi tullut leipomisesta mitään. Puhaltimesta huolimatta kermavaahdot ja suklaat vaan suli käsiin, eikä sokerimassakoristeet kuivaneet millään. Onneksi nyt on pieni tauko leipomisissa ja saa vaan nauttia tästä lämmöstä. 

Yksi viikonlopun kakuista oli mopokakku tutun pojalle. Kakku on muuten tismalleen samanlainen kuin päivänsankarin viime vuotinen tietsikkakakku, mutta tällä kertaa tein kakun gluteenittomana. Vehnäjauhot vaihtuivat gluteenittomaan jauhoseokseen, maitosuklaat gluteenittomiin suklaisiin. Koristeetkin oli luonnollisesti gluteenittomia. Päälle tullutta mopoa kasatessa meinasi iskeä paniikki, sillä osat vaan hajosivat käsiin. Vaikka olin tehnyt koristeen hyvissä ajoin, ei osat olleet kuivaneet oikeastaan ollenkaan. Lopulta oli pakko laittaa koristeen sisään cocktailtikkuja, vaikka yritän aina välttää kakussa asioita, joita ei voi syödä. Suklaaganachekin pisti kampoihin, sillä ensin oli aivan liian paksua ja vaikka lisäsin kermaa ihan tippa kerrallaan, niin lopulta siitä tuli hieman liian löysää. Mutta kakku ja koriste pysyi kasassa ja oli kuulemma vielä hyvääkin. 


Löysin Rockfest-reissulla Hyvinkään Citymarketista gluteenittomia koristetähtiä ja pakkohan niitä oli heti kokeilla. Sulatin nokon valkosuklaata, levitin suklaan leivinpaperille ja ripottelin tähdet päälle. Suklaalevyt ei vaan meinanneet millään jässähtää, mutta onneksi pysyivät edes jotenkin pystyssä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti