10. heinäkuuta 2017

Varsin suklainen tietsikkakakku ♥

Viikonloppuun mahtui kaksi kivaa kakkuprojektia. Ensimmäinen oli Pokemon-kakku veljentytölle, toinen tietokonekakku tuttavan pojalle. Tämän tietsikkakakun toteutus vaati vähän pohdiskeluja, sillä päivänsankari toivoi kakkuun sinistä kermaa, vaahtokarkkeja, sokerimassasta tehtyä tietokonetta ja tietenkin suklaata. Täytetoiveina oli maitosuklaa- ja valkosuklaamousset. Tällainen siitä sitten lopulta tuli. 



Tietokonekakku

Pohja:
5 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
vaniljasokerilla maustettua maitoa
Maitosuklaamousse:
100 g vaaleaa maitosuklaata
2½ dl vispikermaa
125 g mascarponea
Valkosuklaamousse:
100 g valkosuklaata
2½ dl vispikermaa
125 g mascarponea
Päälle:
2-3 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
½ tl vaniljasokeria
maun mukaan tomusokeria
sinistä elintarvikeväriä
Suklaaganache:
100 g vaaleaa maitosuklaata
0,6 dl kuohukermaa
1 tl voita
Koristeeksi:
tietokone sokerimassaa
suklaata
vaahtokarkkeja 
koristerakeita

 Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele 20-22 senttinen vuoka tai paista kakku rengasvuoassa. Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Kerro paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
  Punnitse vehnäjauhot, kaakaojauhe ja perunajauhot. Tarvittava määrä yhteensä on munien paino * 0,7. Tästä vehnäjauhojen osuus on 70%, perunajauhojen ja kaakaojauhojen yhteensä 30%. Sekoita joukkoon leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. 
  Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
  Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku pohjan paistamiseen käytettyyn vuokaan tai suoraan tarjoilualustalle rengasvuoan sisään. 
  Valmista maitosuklaamousse. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata noin 20 sekuntia kerrallaan, välillä sekoitellen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää joukkoon mascarpone. Vatkaa tasaiseksi, hyväksi vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaa täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Tee valkosuklaatäyte samoin.
  Nosta alin kakkulevy vuokaan, kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle maitosuklaamousse. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta. Levitä päälle valkosuklaamousse. Päälle vielä viimeinen levy ja kostutus. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  Kuorruta kakku. Lisää kerman joukkoon vaniljakreemijauhe, vaniljasokeri sekä maun mukaan tomusokeria. Lisää tippa sinistä elintarvikeväriä. Vatkaa vaahdoksi. Levitä tasainen kerros kermaa kakun päälle ja reunoille. Nosta kakku kylmään. 
  Valmista ganache. Rouhi suklaa ja kaada rouhe esim. metalliseen kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen (ei kuitenkaan kiehuvaksi!) ja kaada se suklaan päälle. Anna seistä hetken ja sekoita varoen, kunnes suklaa sulaa. Voit halutessasi lisätä joukkoon pikkunokareen voita kiiltoa tuomaan. Liika vatkaus tekee ganacheen ilmakuplia. Jos suklaa ei sula, voit pitää metallikulhoa hetken lieden jälkilämmöllä tai pitää muovikulhoa hetken mikrossa.
  Anna ganachen jäähtyä hieman ja kaada se sitten kakun päälle. Liian kuuma ganache sulattaa kerman, liian kylmä jässähtää. Levitä ganachea lastalla reunoja kohti, jotta saat suklaan valumaan nätisti. Jos haluat, valumat voi tehdä myös pursottamalla ganachea kakun reunoille.
  Nosta kakku hetkeksi kylmään ennen koristelua. Nostele sitten koristeet kakun päälle haluamallasi tavalla. 




Tässä kakussa ganache ei oikein onnistunut, vaan alkoi kuoriutumaan kakun päältä. Onneksi se ei haitannut, sillä koristeilla sai vikakohdat peittoon. Päivänsankari oli kuulemma tykännyt kakusta ja se on aina se paras kiitos! ♥ 

Palataan siihen Pokemon-kakkuun vähän myöhemmin, sillä nyt kutsuu piha ja aurinko! Ihanaa ja aurinkoista päivää just sulle! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti