23. heinäkuuta 2017

Ihana mustikka-vadelmakakku ♥

Tajusinpa taas tonttia kiertäessä, että meidän marjasadosta on tulossa jälleen kerran valtava! Olettaen tietenkin, että säät pysyy hyvänä. Harkitsin jo vakaasti, että osa karviaispuskista saisi lähteä, kun ei niitä kumminkaan kukaan syö. Tai osan kyllä, mutta ei kaikkia. Toinen punaherukkapuskakin on aikalailla ylimääräinen, mutta eiköhän ne marjat jollekin kelpaa. 

Pakastin on vielä pullollaan viime kesän marjoista ja jos sinne uusia aikoo saada mahtumaan, niin vanhoja on syytä käyttää pois. Osanhan voisi tietysti käyttää likööreihin, mutta kun edellisiäkin on vielä juomatta vaikka kuinka, niin ei ehkä kannata. Pari rasiallista sain käytettyä ihanaan marjapiirakkaan, mutta jotain muutakin olisi syytä keksiä. 

Tämän mustikka-vadelmapiirakan ohjeen löysin Pille Endenin ja Lia Virkuksen Verrattomat kakut -kirjasta. Tykkään todella paljon näiden naisten resepteistä ja kirjojen visuaalisesta ilmeestä. Hyllystä löytyy toinenkin heidän opus ja loputkin voisi hommata, jos vaan jostain löytää. 

Alunperin ohje oli kai tarkoitettu tuoreille marjoille, mutta itse käytin pakastettuja marjoja sulatettuna. Lisäsin vaan joukkoon pari ruokalusikallista perunajauhoja. Käyttämäni vuoka oli hieman liian pieni tälle leivonnaiselle, mutta hyvin tuo silti paistui. 




Vadelma-mustikkakakku

Pohja:
100 g voita
1½ dl tomusokeria
2 d vehnäjauhoja
Täyte:
4 munaa
2 dl ranskankermaa
1½ dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl raastettua appelsiininkuorta
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl vehnäjauhoja
200 g vadelmia
200 g mustikkaa
(1-2 rkl perunajauhoja)

  Valmista pohja: Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Pane taikina puoleksi tunniksi kylmään. Painele taikina 30*30 senttisen vuoan pohjalle. Paista 175 asteessa 20 minuuttia (kullanruskeaksi).
  Valmista täyte: Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Sekoita joukkoon ranskankerma, sokeri, sitruunamehu, raastettu appelsiininkuori ja jauho-leivinjauheseos. Ripottele marjat esipaistetulle pohjalle. Jos käytät pakastemarjoja, sulata ja valuta ne ja sekoita joukkoon perunajauhoja. Levitä täyte marjojen päälle. Paista vielä 30-35 minuuttia.

En tiedä mitä pahaa tuo mies on tehnyt, mutta yhtenä aamuna palasi lehdenhakureissulta kuvan kukka hampaissaan. Olisiko tuo sitten sitä arjen romantiikkaa? :D 

2 kommenttia:

  1. Kiitos kivasta reseptistä! Tulin etsimään tietoa miten käyttää pakastimessa olleet marjat kun pakastin lähti eilen huoltoon. Meillä oli myös melko hyvä marjasaalis viime kesänä joten niitä on paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että reseptistä on iloa! Toivottavasti saatte pakastimen pian takaisin.

      Poista