29. joulukuuta 2017

Mehevä currybroileri ♥

Voi pojat miten hyvältä tavallinen arkiruoka maistuu näin joulun jälkeen! Etenkin kun joulua edeltävän viikon muonitus oli kaikessa kiireessä vähän mitä sattuu. Jossain vaiheessa katselin niitä ruokia, mitä muksuille syötin ja tunsin melkoisen piston omatunnossani. Aika ravintoköyhää kamaa kun oli. Josko nyt parantaisi tapansa ja kiinnittäisi taas enemmän huomiota siihen mitä perheelle syöttää.

Innostuin muuten pitkästä aikaa kaivelemaan keittokirjoja hyllystä ja hakemaan niistä inspiraatiota tuleviin ruokiin. Siinä kirjoja silmäillessä tajusin, että hyllyn sisältöä on pakko karsia raa'alla kädellä. Kirjakokoelma on nimittäin viime aikoina kasvanut niin paljon, että hyllyistä loppuu pian tila, eikä uudelle hyllylle ole tilaa. Ongelmana on vaan se, etten malttaisi luopua yhdestäkään opuksesta. Jos niitä vaikka joskus vielä tarvii... 

Kirjoista sain idean tämän päiväiseen broileriruokaan. Kokkailu reseptin mukaan kulki taas siihen mulle tyypilliseen tapaan, eli kurkkaa ainekset, silmäile resepti, laita kirja pois ja tee jotain sinne päin. Ja ihan hyvä ruoka siitä syntyi.




Currybroileri uunissa

600 g broilerin rintafileitä
loraus öljyä
1 tl jauhettua inkivääriä
2-3 tl punaista currytahnaa
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 tlk herkkusieniviipaleita
½ dl soijaa
1 dl ruokakermaa
kourallinen kuorittuja maapähkinöitä 

  Kuumenna öljy pannulla. Lisää joukkoon inkivääri sekä currytahna. Ruskista broilerin rintafileet kevyesti öljy-mausteseoksessa ja nosta uunivuokaan. 
  Suikaloi paprikat, valuta herkkusienet. Kaada paprikat ja sienet broilereiden paistamiseen käytetylle pannulle ja kypsennä muutama minuutti sekoitellen. Kaada kasvikset uunivuokaan broilereiden päälle.
  Kaada uunivuokaan soija ja kerma. Lisää päälle kourallinen maapähkinöitä. Nostele ainekset varovasti sekaisin. 
  Peitä vuoka kannella tai foliolla. Kypsennä ensin 175 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Pudota sitten lämpö 100 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia.
  Tarjoa riisin ja raikkaan salaatin kera.


2 kommenttia:

  1. Täällä ihan sama peli, että sormet jo melkeinpä syyhyy päästä arkiruokien pariin. Joulun välipäivinä tuli syötyä kaikkialla muualla kuin kotosalla ja eilen vielä tehtiin ruokaa jouluruuan jämistä. Luulenpa että tänään makaronilaatikko maistuu oikeinkin herkulliselta... ;)
    Oikein hyvää uutta vuotta 2018 Kääpiölinnan väelle! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa uutta vuotta myös sinne! Ja kiitos kortista! ♥

      Poista