5. tammikuuta 2020

Kakkuja arkistojen kätköistä osa 11 - Heppakakku ♥

Tuossa loppuvuodesta sain tehdä kakun 10-vuotta täyttäneen tytön synttäreille. Päivänsankari sai  itse valita kakun täytteet, mutta kakun teema ja ulkonäkö oli ylläri. Kakkuun valikoitui vanha tuttu mansikkarahka-maitosuklaatäyte, kakun kuorrutus on kaakaojauheella maustettua kermaa, jossa on vielä lisänä tippa ruskeaa pastaväriä, pursotukset on vaniljakreemijauheella vahvistettua kermaa ja koristeet sokerimassaa. Pohjana kakussa oli kuuden munan gluteeniton kaakaopohja, kostutuksena sprite. 

Kuvat kakusta tuli napattua niin kiireessä, ettei ne oikein onnistuneet. Mutta eikö noista jotenkin saa selvää, millainen kakku oli kyseessä. 


Kakun tein halkaisijaltaan noin 21 senttiseen vuokaan ja täytekerroksia oli kaikkiaan kolme. Näin sain kakkuun edes vähän enemmän korkeutta. Sokerimassakoristeet eristin sulalla, gluteenittomalla suklaalla ennen kermapintaan painamista. Vähän jännitti pysyykö silmät paikallaan, sillä en muistanut niihin tekovaiheessa laittaa gluteenitonta spagetinpätkää, jolla olisi saanut painettua silmät kakkuun paremmin kiinni.


Paljon onnea vielä ihanalle neitokaiselle! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti