Yritän taas hiljalleen ujuttaa kalaruokia meidän ruokalistalle, ne kun on jääneet vähän vähälle viime aikoina. Viime viikolla syötiin tonnikalapastaa, tänään yritän saada väen syömään kalapullia. Eineskalapullat kyllä uppoaa tuohon junioriin, mutta vähän kauhulla odotan, miten omatekoisten kanssa käy. No, pian se nähdään.
Viime viikolla tehtyyn tonnikalapastaan löysin ohjeen Pirkan sivuilta. Vähän taas ohjetta muuttelin meidän suuhun sopivaksi. Juustoraasteen tosin unohdin kauppaan, joten päälle tuli tällä kertaa arkijuustoviipaleita silputtuna. Ei paras juusto tähän tarkoitukseen, mutta enpä viitsinut kauppaankaan enää lähteä. Positiivista oli, että tämä pasta valmistui varsin näppärästi uunissa. Vähän potkua tämä ruoka olisi kaivannut, mutta muuten tämä oli ihan ok arkiruoka.
Tonnikalapasta uunissa
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
1 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
1 1/2dl vettä
2 tl oreganoa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
250g fusilli täysjyväpastaa
2 dl ruokakermaa (esim. cheddar & paahdettu sipuli)
Pinnalle:
2dl emmental-mozzarellajuustoraastetta
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne tilkassa öljyä. Lisää valutettu tonnikala ja paseerattu tomaatti. Huuhdo tomaattitölkki vedellä ja kaada joukkoon. Lisää mausteet. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi.
Kaada keittämättömät pastat suurehkoon uunivuokaan. Sekoita tomaattikastike pastan joukkoon.
Kaada juustokerma vuokaan, sekoita kevyesti. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla 45 minuuttia. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti