19. tammikuuta 2020

Kakkuja arkistojen kätköistä osa 14 - mitalikakut ♥

Flunssa vaivaa edelleen, joten annetaan niiden ajattelua vaativien reseptien odottaa vielä julkaisemista ja kaivellaan hieman noita kakkukuva-arkistoja. Vuoden viimeinen täytekakku meni välinevoimistelumestaruuskisojen hopeamitalistille.

Aiemminhan sain usein tehdä mitalikakkuja erään tutun valmentamille voimistelujoukkueille, mutta nämä kakut on nyt mun osalta jääneet. Siksi oli varsin mukava yllätys, kun tämän kakun sain tehdä. Olin tosin ennen tätä kakkua päättänyt, että kakut olisi tuolta vuodelta leivottu, mutta en sitten malttanut kieltäytyäkään. Ideana mitalikakuissa on aina ollut se, että koristelen kakun tyttöjen pukujen pohjalta. On muuten todella kiva pähkäillä miten saisi puvun tuotua esiin kakussa. Puvut kun ovat upeita ja varsin yksityiskohtaisia, niin vaatii todella miettimistä, miten kakun koristelee.


Tässä laktoosittomassa, kuuden munan kakussa oli mansikkarahka-suklaatäyte. Suklaana käytin Brunbergin laktoositonta maitosuklaata. Kakku on kuorrutettu sokerimassalla ja massan alla oli mansikkavoikreemi. 


Tähän samaan syssyyn voisi tietysti laittaa kuvat parista, reilu vuosi sitten tehdystä kakusta. Niistä kun en ole muistanut kirjoittaa. Kakut menivät kahden eri voimistelujoukkueen mitalijuhliin. Tämä ensimmäinen oli muistaakseni Liliac-joukkueelle. Täytteenä tässä kuuden munan kakussa oli mansikka-valkosuklaatäyte. Sokerimassan alla oli vaniljainen voikreemi.


Minesian kakun makumaailma aiheutti vähän harmaita hiuksia, sillä kakkuun toivottiin mustikkaa, kinuskia ja mansikkaa. Lopulta tein mustikka- ja kinuskitäytteet ja massan alle tuli sitten mansikkavoikreemi. Tämäkin kakku oli kuuden munan. Yhtään en tiedä miten nuo maut yhteen sopivat, mutta toivottavasti se kelpasi. Muistiinpanot täytteistä on niin huonot, etten ala ohjetta tähän raapustelemaan. Voisin tietysti kokeilla tehdä pienen koekakun noilla täytteillä, niin saisi ohjettakin muistiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti