4. tammikuuta 2020

Tomaattinen pata possun lavasta

Ruokajutut on olleet aika vähissä koko viime vuoden. Tämä johtuu täysin mun laiskuudesta. Ei ole ollut minkäänlaista innostusta kehitellä uusia reseptejä tai testailla mitään uutta. Perhe on tullut kyllä ruokittua, mutta aina niillä samoilla perussapuskoilla. Nyt ollaan siinä pisteessä, ettei kukaan voi edes kuvitella syövänsä makaronilaatikoita tai jauhelihakeittoja. Tai varmasti söisi, jos muuta ei ole tarjolla, mutta ei mitenkään innokkaasti.

Ehkä mun nyt täytyy vähän ryhdistäytyä ja yrittää tarjota perheelle jotain muutakin. Mielikuvitus uusien reseptien kehittelyyn on vielä hukassa, mutta onneksi voin tehdä omia versioita muiden ruoista. Yksi niistä on pari päivää sitten tehty tomaattinen possupata. En tiedä kuinka monelle possunliha maistuu näin joulun jälkeen, mutta kyllähän tällaiset pitkään muhitetut padat on aika kivaa ruokaa näin talviaikaan. Ohjeen tähän ruokaan löysin Kotilieden Maan parhaat - Herkkuja Suomesta kirjasta, joskin soveltelin ohjetta taas hieman. Mun mielestä ruoka oli oikein hyvää! Ja mukavaa vaihtelua iänikuisen karjalanpaistin jälkeen. Sitäkin kun on viime aikoina tullut syötyä aivan liian usein.



Tomaattinen possupata

n. 1,2 kg porsaan lapaa
½ dl vettä
1 tl suolaa
5 sipulia
öljyä
2 dl tomaattisosetta/pyreetä (osa chilillä maustettu)
3 rkl HP-kastiketta
3 tl balsamiviinietikkaa
2 rkl sinappia
ripaus mustapippuria
2 tlk (à120g) smetanaa 

  Ota liha huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Huuhdo ja kuivaa liha. Leikkaa liha suurehkoiksi paloiksi ja nostele uunivuokaan. Lisää vesi ja ripottele suola vuokaan. Nosta uuni 200-asteiseen vuokaan.
  Kuori ja lohko sipulit. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä. Älä anna sipuleiden ruskistua. Sekoita loput ainekset keskenään ja kaada seos pannulle sipuleiden joukkoon. Kaada seos uunivuokaan hieman ruskistuneiden lihapalojen päälle. Laske uunin lämpötila 125 asteeseen ja anna padan hautua noin 2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Tarjoa perunoiden ja raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti