14. toukokuuta 2018

Raikas mangojuustokakku ♥

Viime aikoina ei omalle perheelle ole juuri tullut leivottua, mutta äitienpäiväksi innostuin kuitenkin mangojuustokakun leipomaan. Oikeastaan tähänkin on hankittu ainekset jo muutama viikko sitten, mutta ei vaan ole ollut aikaa/energiaa leipoa aiemmin. Onneksi kuitenkin kaikki ainekset, mansikoita lukuunottamatta, säilyivät ihan hyvin.


Ohjeen tähän juustokakkuun oon kirjoitellut mappeihini Pirkasta jokunen vuosi sitten. Aivan ohjeen mukaan en leipoessa mennyt, vaan soveltelin kakun meille sopivammaksi. Päällinen jäi ehkä hieman laimean makuiseksi, mutta muuten kakku oli ihan hyvä. Ihanan keveä ja raikas.



Mangotorttu

1 pkt (175 g) kaurakeksejä
n. 80 g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte:
5 liivatetta
1 tlk (425 g) mangoviipaleita sokeriliemessä
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
1/2dl appelsiini-mangotäysmehua
Pinta:
3 liivatetta
3 dl appelsiini-mangotäysmehua
Koristeluun:
maitosuklaata
tuoreita mansikoita
koristerakeita ja -helmiä
pikkuisia marenkeja


  Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voit tehdä kakun myös suoraan alustalle/kakkupahville reunavuokaa käyttäen.
  Henonna keksit monitoimikoneella. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Valuta ja soseuta mangoviipaleet. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita mangosose, vaniljavaahto, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu.    Kuumenna appelsiini-mangomehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Anna jäähtyä ihan hetkisen. Kaada liivateseos  juustoseoksen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte keksipohjan päälle. Siirrä torttu jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi, mieluiten ainakin neljäksi tunniksi.
  Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Kuumenna desilitra mehua ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Siirrä kattila pois levyltä. Sekoita joukkoon loput mehusta. Lusikoi seos varovasti hyytyneen juustokerroksen pinnalle. Torttu saa hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.
  Koristele kakku halutessasi rouhitulla suklaalla, mansikoilla, pikkuisilla marengeilla ja koristerakeille. Huom! Marengit ja koristerakeet saattavat sulaa kakun päällä, joten koristele mahdollisimman lähellä tarjoilua!
  Irrota torttu vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. 


1 kommentti: