22. toukokuuta 2018

Ihana, ruokaisa papupaistos ♥

Kelien lämmettyä oon aikalailla siirtänyt kokkailuhommat ulos grillin ääreen. Tavallisesti tulee grilliherkkujen lisukkeeksi keitettyä uusia perunoita, mutta kun niiden aika ei vielä ole, niin täytyy sitten kehitellä jotain muuta. Yksi kiva uusi lisukeresepti löytyi Valion sivuilta ja hieman sovellettuna tästä tuli sellainen ruoka, jota lapset pyysivät tekemään toistekin. Kyseessä on varsin simppeli ja tuhti, mutta oikein herkullinen papupaistos. Tai papumössäkkä, niinkuin minä tämän jo ristin. Älkää kysykö mitä se mössäkkä tarkoittaa, se vain sattuu kuulostamaan kivalta. 

Meillä papupaistos tarjottiin grillattujen maissien sekä possupihvien kaverina, mutta ihan hyvin tämä kelpaisi ruoaksi tällaisenaankin. Ja jos tästä haluaa lihaisamman, niin jauheliha toimisi tässä taatusti hyvin. 



Papupaistos

1 prk (380/230g) mustapapuja suolaliemessä
pieni pala purjoa
2 tomaattia
1 tlk (400g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 prk (250g) Valio Koskenlaskija Ruokaa cheddar
3 valkosipulinkynttä
½ tl rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa
2 tl sitruunamehua
50 g juustonachoja
Päälle:
50 g juustonachoja
juustoraastetta

Huuhtele mustapavut siivilässä juoksevalla kylmällä vedellä. Jätä valumaan. Hienonna puhdistettu purjo. Kuutioi tomaatit. Hienonna valkosipulinkynnet. 
  Kaada pavut tomaattikastikkeessa kattilaan. Sekoita joukkoon purjo, tomaatit, mustapavut ja Koskenlaskija. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, mustapippurilla ja suolalla. Anna kiehua ilman kantta 10 min. Lisää sitruunamehu.
  Murskaa juustonachoja hieman ja levitä ne pienehkön uunivuoan pohjalle. Kaada päälle papumuhennos. Ripottele pinnalle kevyesti murskatut juustonachot sekä maun mukaan juustoraastetta. 
  Kypsennä vuokaa uunin keskiosassa 225 asteessa 15 minuuttia. Nosta paistamisen loppuvaiheessa hetkeksi uunin yläosaan kauniin paistopinnan saamiseksi.
  Tarjoa grilliruokien lisukkeena tai sellaisenaan nachojen ja salsan kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti