12. toukokuuta 2018

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku ilman liivatetta

Vajaa kuukausi sitten juhlittiin sukulaisten voimin meidän juniorin 7-vuotissynttäreitä. Tarjottavaa oli taas jos jonkinmoista ja jälleen kerran tajusin leiponeeni liikaa. En tiedä koska sitä oppisi siihen, ettei synttäreillä tarvitse olla sen seitsemää sorttia kakkuja sun muita leivonnaisia.

Yksi juhlapöydän herkuista oli valkosuklaa-mustikkajuustokakku, jonka valmistin ilman liivatetta. Koska yksi vieraista ei liivatteesta piittaa, en sitä sitten käytä mihinkään. Valkosuklaa hyydyttää matalan täytekerroksen vallan mainiosti.




Mustikka-valkosuklaajuustokakku ilman liivatetta

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita
Täyte:
200 g valkosuklaata
1 sitruunan raastettu kuori
2 dl kermaa
250 g mascarponea
1 prk (250g)maitorahkaa
½ dl sokeria
1 pss (200g) pakastemustikoita
Koristeluun:
tuoreita (pensas)mustikoita
valkosuklaata
koristehelmiä

  Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksimurska leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan (halk. n. 24cm) pohjalle. Itse kokosin kakun suoraan kakkupahvin päälle rengasvuokaa apuna käyttäen.
  Paloittele valkosuklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata vähän kerrallaan, välillä sekoitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mittaa toiseen kulhoon mascapone, maitorahka, sitruunankuoriraaste sekä sokeri. Sekoita tasaiseksi. Lisää sula valkosuklaa seoksen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Nostele kermavaahto joukkoon. Lisää vielä sulaneet ja valutetut mustikat seokseen, sekoita varoen. Kaada seos keksipohjan päälle. 
  Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti, mieluiten seuraavaan päivään. Koristele pensasmustikoilla, valkosuklaalla sekä koristehelmillä.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...