29. maaliskuuta 2020

Helppo suklaakiisseli

Kuka muistaa suklaakiisselin? Olin vallan unohtanut tämän herkun, kunnes löysin ohjeen mummani ikivanhasta Aivan tavallista arkiruokaa-keittokirjasta. Mies muisteli testailleensa vastaavaa reseptiä joskus teini-ikäisenä, koskaan onnistumatta. Kiisseli paloi kuulemma aina pohjaan. Syy ei tosin ollut reseptissä, eikä kokissa, vaan vääränlaisessa kattilassa.

Tällä 50-luvulta peräisin olevalla ohjeella tehtynä suklaakiisseli muistutti enemmänkin vanukasta, mutta hyvää tämä kuitenkin oli. Maissitärkkelyksen määrää vähentämällä saat vähän löysemmän lopputuloksen. Tämä kiisseli ei ollut kovin makeaa, mutta lisäile sokeria, jos haluat makeamman version. 


Suklaakiisseli

5 dl maitoa
½ rkl voita
½ dl sokeria
1½ rkl tummaa kaakaojauhetta
3/4 dl maissijauhoja (maissitärkkelystä)

  Mittaa kaikki ainekset pinnoitettuun kasariin ja kuumenna samalla sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Jos haluat löysemmän kiisselin, laita maissitärkkelystä vähän vähemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti