22. maaliskuuta 2020

Kasvis-pastavuoka ♥

Maailmalla ja Suomessa vallitseva tilanne on suorastaan karmiva, joten meidän perhe on aika huolella linnottautunut kotiin. Kaupassa käydään niin harvoin kuin mahdollista ja vieraita vältellään kaikin keinoin. Mies käy kyllä töissä ja minä yritän sillä välin opettaa pikkujätkää ja pitää tupaa pystyssä. Onneksi poika on vasta tokalla luokalla, joten ehkä selviän jotenkin. Minä kun en oikeasti osaa opettaa yhtään enkä mitään. 

Jos jotain hyvää tästä haluaa löytää, niin nyt on aikaa ottaa suunnitelmallisuus mukaan syömisiin ja miettiä taas viikon ruokalista etukäteen. Hyvin suunnitellun ruokalistan ansiosta tällä viikolla ruokaa ei mennyt roskiin yhtään. Se mitä edelliseltä päivältä jäi, syötiin muksujen kanssa seuraavana päivänä lounaaksi. Tähän olen pyrkinyt jo vuosia ja vihdoin se onnistui. Toki takana on vasta yksi viikko, mutta tästä on hyvä jatkaa. 

Edelleen joudun tytölle tehdä omat sapuskat, kun meidän muiden ruoat ei tahdo likalle kelvata. Eilen tein laatikollisen pasta-parsakaalivuokaa, jota saa syödä muutaman päivän. Ohjeen olin joskus raapustanut mappeihini jostain vanhasta Pirkka-lehdestä, mutta muuttelin sitä hieman sen mukaan mitä aineksia kotoa löytyi ja mikä tytölle kelpaa. Muuten oli kuulemma hyvää, mutta aurinkokuivattua tomaattia olisi saanut olla enemmän tai sitten olisi voinut lisätä ruokaan vaikkapa salaattijuustokuutioita. 



Kasvis-pastavuoka

7 dl spirali tricolore -pastaa
vettä
suolaa 
1 parsakaali
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
6-8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä tai rypsiöljyä
Munamaito:
2 kananmunaa
6 dl maitoa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl kuivattua basilikaa
Pinnalle:
1dl Grana padana -juustoraastetta


  Huuhdo ja paloittele parsakaali. Leikkaa myös varsi ohuiksi viipaleiksi. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi (n. 8 min). Keitä parsakaalia erikseen suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta pasta ja parsakaalit.
  Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet sekä suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa ja lisää sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuleita hetken aikaa ja lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit.
  Sekoita sipuli-tomaattiseos valutetun pastan ja parsakaalien joukkoon. Kaada seos isoon voideltuun uunivuokaan.
  Sekoita munat, maito ja mausteet keskenään. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 175 asteessa noin 60 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti