Mun piti jo äitienpäiväksi leipoa sienipizzaa, mutta kaiken hässäkän keskellä se vain jäi. Vähän varovasti kurkkasin tänään jääkaappiin ja olin aivan varma, että herkkusienet suunnilleen hyökkää mun kimppuun sieltä paperipussistaan, mutta ei sentään. Eihän ne ihan priimaa enää olleet, mutta täysin syötäviä silti.
Nämä pizzaa etäisesti muistuttavat juttuset tein Anna-kirjojen Suolaiset piirakat kirjan ohjetta soveltaen. Tyttö teki näiden kaveriksi vielä yrteillä ja valkosipulilla maustettuja uunitomaatteja ja ne kyllä sopivat pizzojen kaveriksi täydellisesti! Harmi vaan, etten tiedä mitä niihin laittoi, eikä kuvaakaan tullut napattua.
Sipuli-sienipizzat
Pohja:
2 dl vettä
n. 4 dl pizzajauhoja
n. 15 g tuorehiivaa
½ dl pellavansiemeniä
½ dl auringonkukansiemeniä
Täyte:
2-3 rkl öljyä
1 tl valkosipulimurskaa
2 tl kuivattua oreganoa
2 isoa sipulia
200 g tuoreita herkkusieniä
suolaa
mustapippuria
Paistamiseen:
2 rkl öljyä
½ tl valkosipulimurskaa
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Mittaa joukkoon pellavan- ja auringonkukansiemenet. Lisää joukkoon jauhot ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Valmista sillä aikaa täyte. Viipaloi puhdistetut sienet ja kuoritut sipulit. Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipulimurska. Paista ensin sienet kauniin ruskeiksi ja siirrä ne sitten lautaselle odottamaan. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä ja kuullota sipulit.
Kaada kohonnut taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa hetki ja jaa sitten taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat pitkänomaisiksi pohjiksi siten että mahtuvat samalle pellille. Nosta pohjat leivinpaperille pellille.
Sekoita öljyn joukkoon valkosipulimurska ja oregano. Sivele öljyseos pohjien päälle. Nostele päälle sienet ja sipulirenkaat. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.
Kypsennä pizzoja 225-asteisessa uunissa n. 15-18 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin tai uunitomaattien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti