25. toukokuuta 2020

Pähkinäinen porkkanakakku ♥

Pekaanipähkinät on olleet mun suuri heikkouteni pienestä pitäen. Muksuna oli aina pakko saada pecanpähkinäjätskiä, jos jäätelökioskilla käytiin. Kun nuo pähkinät yhdistetään mehevään porkkanakakkuun, niin enhän minä sellaista voi vastustaa.


Tämä Pirkasta poimittu porkkanakakun ohje on aika ajoin osunut silmiini reseptimappeja selatessa, mutta jäänyt testaamatta alkuperäisessa ohjeessa olevan mintun vuoksi. Nyt oli ohjetta pakko testata ja ensin meinasin mintunkin laittaa, mutta tulin sitten viime hetkellä toisiin aatoksiin. Ja hyvä tästä näinkin tuli. Ainoa pieni miinus tuli kuorrutteesta, joka ei ehkä ollut niin hyvä kuin moni muu. Ei ainakaan heti kakun valmistumisen jälkeen. Mun makuuni tuo oli vähän liian kirpsakka, mutta maku tasaantui kyllä ajan kanssa. Pohja oli mainio ja ihanan mehevä. Ja sellaisena pysyikin useamman päivän! Tämä pohja yhdistettynä parempaan kuorrutukseen voisi olla aika jees. Vaikka kyllä tämä näinkin meillä katosi. 

Pähkinäinen porkkanakakku


3-4 (200 g) porkkanaa
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
n. 60 g pekaanipähkinöitä
3 kananmunaa
1 dl öljyä
Kuorrutus:
100 g maustamatonta tuorejuustoa 
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunanmehua
1½ dl tomusokeria
Koristeeksi:
pekaanipähkinöitä

  Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
  Hienonna pekaanipähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi ja sekoita rouhe jauhoseokseen. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon öljy sekä porkkanaraaste. Lisää munaseokseen kuiva-aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi esim. puulastaa käyttäen. Sähkövatkainta ei tässä tarvita. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia. Älä paista liikaa, jotta kakku pysyy mehevänä.
  Sekoita tuorejuuston joukkoon rahka, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Lisää lopuksi tomusokeri.  Sekoita kuorrutus tasaiseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele rouhituilla tai kokonaisilla pekaanipähkinöillä. Porkkanakakku säilyy mehevänä jääkaapissa useita päiviä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti