25. kesäkuuta 2020

Herkulliset kukkakaali-kvinoapihvit ♥

Nämä superherkulliset kvinoa-kukkakaalipihvit eivät todellakaan pääse oikeuksiinsa tässä kiireessä napatussa kuvassa, mutta voin kertoa että jos pidät paistetusta kaalista, rakastat näitä! Pihveissä on ihanan rapea pinta, pehmeä sisus ja maku on loistava. Tytölleni näitä paistoin jokin aika sitten, mutta aika monta katosi omaankin suuhun. 



Alunperin pihvien tai paremminkin kakkusten ohje löytyi Green kitchen stories keittokirjasta, mutta muokkailin ohjetta ihan hitusen. 



Kukkakaali-kvinoapihvit

200 g kvinoaa
5 dl vettä keittämiseen
200 g kukkakaalta
ruohosipulia maun mukaan
4 kananmunaa
200 g fetajuustoa
reilu 2½ dl kaurahiutaleita
suolaa 
mustapippuria

  Mittaa vesi ja maun mukaan suolaa kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Huuhtele kvinoa ja lisää kiehuvaan veteen. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta noin 15 minuuttia tai kunnes kvinoa on kypsää. Valuta ylimääräinen vesi pois ja jätä kvinoa jäähtymään. 
  Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja nosta monitoimikoneeseen. Aja rakenne riisimäiseksi. Mittaa kaikki ainekset suureen kulhoon. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Sekoita. Nosta seos jääkaappiin 30 minuutiksi.
  Ota seos jääkaapista ja muotoile pihveiksi. Seosta kannattaa puristaa hieman käsissä, niin pihvit pysyvät paremmin kasassa. Paista pihvit runsaassa öljyssä kauniin kullanruskeiksi, n. 3-4 minuuttia per puoli. Nosta paistetut pihvit talouspaperille valumaan.

2 kommenttia:

  1. Mä olen taas kesän aikan tinkinyt omasta kasvissyönnistä (koska grillikausi) ja sen kyllä tuntee omassa olotilassa. Kunhan taas saan otettu itseäni niskasta kiinni, aion kyllä testata myös näitä pihvejä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon tänä vuonna yrittänyt opetella kaikkia uusia grillattavia kasvisruokia, ettei likalle olisi aina samoja juttuja tarjolla. Blogiin asti niistä ei tosin ole päässyt yksikään. :D

      Poista