25. huhtikuuta 2021

Sinappinen tomaattipiirakka ♥

Yksi muksujen synttärikahvittelujen tarjottavista oli aika jännittävä tomaattipiirakka. Tässä piirakassa ei ollut sitä perinteistä kerma-kananmuna-juustomössöä päällä, vaan pelkästään sinappia, tomaattia, juustoraastetta ja yrttiöljyä. Tottahan koostumus oli sitten aivan toisenlainen, mutta yllättävän hyvää tämä oli. Vaikka aluksi vähän epäilinkin. Piirakka on enemmänkin sellainen rapsakka kuin pehmeän mehevä.

Tämä piirakka valmistui K-ruoka-sivulta löytynyttä ohjetta soveltaen. Sinappia laitoin hieman vähemmän, samoin kirsikkatomaatteja. Tuo ruisjauho taikinassa tuo kyllä oman hyvän makunsa ja luulen, että tätä pohjaa voisi hyödyntää jossain toisessakin piirakassa.


Tomaattipiirakka

Pohja:
150 g voita
1 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 kananmuna
1 rkl vettä
Täyte:
reilu 2 rkl hunaja Dijon-sinappia
1 ps (150 g) emmental-mozzarellajuustoraastetta
2 (n.200 g) tomaattia
n. 100 g kirsikkatomaatteja
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl basilikaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
Pinnalle:
tuoretta basilikaa

  Nypi kylmä voi ja jauhot sekaisin. Lisää suola, kananmuna ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirasvuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikina haarukalla ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  Levitä pohjalle sinappi ja ripottele päälle juustoraaste. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita öljy, basilika, valkosipuli, pippuri ja suola. Asettele tomaatit pohjalle. Levitä päälle mausteöljy.
  Paista tomaattipiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa tuoreen basilikan kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti