19. huhtikuuta 2021

Makea mansikka-marenkikakku ♥

Viikonloppuna jatkettiin lasten synttäreitä kahvitellen muutaman sukulaisen kera. Mitään isompaa en tälläkään kertaa leiponut, mutta jotain kuitenkin. Tarjolla oli mansikka-marenkikakkua, geishakakkua, tomaattipiirakkaa ja lohitorttua.

Mansikka-marenkikakun tein Pirkan ohjeella (tai siis hieman soveltaen) ja kyllähän tuosta ihan hyvä tuli. Tosin marenkia tehdessä unohdin lukea ohjetta ja tein sen omalla tavallani, mutta hyvin tuo onnistui silti. Aavistuksen aikaisemmin olisin voinut kakun täyttää, jotta marenki olisi ehtinyt pehmetä hieman enemmän.


Mansikka-marenkikakku

4 valkuaista
2 dl (erikois)hienoa sokeria (Siro)
½ tl vaniljasokeria
5 tippaa sitruunanmehua
Täyte:
200 g appelsiinituorejuustoa 
2 dl kuohukermaa
500 g tuoreita mansikoita
Koristeluun:
muutama pala suklaata

  Lämmitä uuni 125 asteeseen (kiertoilma 100 astetta). Levitä leivinpaperit kahdelle uunipellille. Piirrä toiseen ympyrä (halkaisija 25 cm). Öljyä paperit ohuesti.
  Erottele valkuaiset keltuaisista niin, että ei yhtään keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Siirrä valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon.
  Lisää 1/2 dl sokerista, vaniljasokeri ja sitruunanmehu. Vatkaa seosta ensin sähkövatkaimen pienellä teholla. Lisää tehoa vähitellen ja vatkaa vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja lisää loput sokerista vähitellen, kunnes vaahto on kovaa.
  Levitä runsas puolet taikinasta piirretyn ympyrän suuruiseksi levyksi ja aseta se uunin alimmalle tasolle. Pursota loput taikinasta toiselle pellille ruusukkeiksi ja aseta pelti uuniin keskitasolle. Paista molempia peltejä uunissa yhtä aikaa noin 45 minuuttia. Alenna lämpö 100 asteeseen (kiertoilma 75 astetta), jotta ruusukkeet eivät tummu liikaa. Jatka paistamista, kunnes marengit ovat kuivia ja irtoavat helposti paperista. Ruusukkeiden paistoaika on vielä noin 15 minuuttia ja pohjan vielä noin 45 minuuttia. Anna marenkien jäähtyä pellillä. Irrota pohja varovasti paperista. Marengit voi paistaa etukäteen ja säilyttää kuivassa paikassa.
  Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja vatkaa napakaksi vaahdoksi. Varaa kolmasosa mansikoista koristeeksi kantoineen. Perkaa loput ja leikkaa lohkoiksi. Levitä mansikat pohjalle ja juustoseos mansikoiden päälle. Asettele päälle ruusukemarengit. 
  Koristele mansikoilla. Sulata suklaa, laita pursotuspussiin tai pakastepussiin, leikkaa nurkka auki ja tee koristeraidat suklaalla.
  Marenkikakku kannattaa täyttää vasta noin tunti ennen tarjoilua ja nauttia kerralla, sillä se ei kestä säilytystä seuraavaan päivään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti