9. toukokuuta 2021

Kalamiehen kakku mansikka-oreosuklaatäytteellä ♥

Hyvää äitienpäivää mun oma rakas äiti! ♥ Ja ihanaa äitienpäivää myös kaikille äideille. ♥

Mä aloitin tänään muutaman viikon tauon kakuista ja pakko myöntää, että hyvältä tuntuu. Koko alkuvuosi on mennyt aika tiiviisti leipoessa, joten tauko tulee kyllä tarpeeseen. Kakkujen pariin palaan sitten taas kesäkuussa. Blogia en ole päivittänyt yhtä tiuhaan kuin mitä olen leiponut, joten juttua piisaa taatusti tämän tauonkin ajaksi. 

Kakkuja tehdessä sitä turvautuu usein samoihin tuttuihin täytevaihtoehtoihin, ja valitettavan harvoin tulee kehiteltyä mitään uutta. Pojan synttärikakkuun innostuin yhdistämään kaksi vanhaa tuttua täytettä ja tulos oli oikein hyvä. Siis mansikkaa ja oreosuklaata. Kumpaakin täytettä olen käyttänyt aiemmin, mutta en koskaan yhdessä ja samassa kakussa. Tämä täyte valikoitui myös yhden loistavan nuoren miehen 30-vuotiskakkuun. 

Ilmeisesti päivänsankari tykkää kalastamisesta, sillä sitä teemaa kakkuun toivottiin. Kakussa oli neljän munan vaalea sokerikakkupohja, välissä tosiaan tuo mansikka-oreosuklaatäyte ja päällä kerma. Mansikkatäyte jäi tällä kertaa hieman pehmeäksi ja jännitin kestääkö kakku kuljetuksen. Kesti, onneksi. Mansikka on hetkittäin hieman jännittävä hyydytettävä.


Kalastuskakku (mansikka-oreosuklaakakku)

Pohja:
4 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Kostutus: 
n. 1½-2dl spriteä
Mansikkatäyte:
200 g pakastemansikkaa
2½ dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3-4 rkl vaniljakreemijauhetta
3/4-1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Suklaatäyte:
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
90 g Oreo-maitosuklaata
Päälle:
2½ dl vispikermaa
maun mukaan tomusokeria
reilu ½ rkl vaniljakreemijauhetta
sinistä pastaväriä
1 digestive-keksi murskattuna
sokerimassakoristeet

Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele n. 18 senttinen kakkuvuoka tai paista kakku rengasvuoassa. Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Kerro paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
  Punnitse vehnä- ja perunajauhot. Tarvittava määrä yhteensä on munien paino * 0,7. Tästä vehnäjauhojen osuus on 70%, perunajauhojen 30%. Sekoita leivinjauhe joukkoon. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. 
  Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
  Valmista mansikkatäyte. Soseuta sulaneet ja valutetut mansikat sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon mansikkasose, tuorejuusto, vaniljakreemijauhe, vaniljasokeri ja maun mukaan tomusokeria. Vatkaa tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa tomusokeria. Jos täyte on oikein pehmeää, lisää varovasti vaniljakreemijauhetta.
  Valmista suklaatäyte. Sulata paloiteltu suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto notkeaksi. Lisää suklaa tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana samalla vatkaten. Kaada suklaa-tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.
   Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Jos paistoit pohjan irtopohjavuoassa, nosta vuoan reuna kakkupahvin tai tarjoilualustan päälle ja kokoa kakku reunan sisään. Jos paistoit pohjan tavallisessa vuoassa, vuoraa vuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan.
  Nosta alin levy vuokaan. Kostuta spritellä. Levitä päälle puolet mansikkatäytteestä. Nosta päälle toinen levy, kostuta. Levitä päälle suklaatäyte. Nosta päälle kakkulevy, kostuta. Levitä päälle loput mansikkatäytteestä. Nosta päälle viimeinen kakkulevy, kostuta. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  Mittaa kuorrutetta varten kerma kulhoon. Lisää tippa pastaväriä, maun mukaan tomusokeria ja nokko vaniljakreemijauhetta. Vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Levitä kermavaahto kakun päälle. Murksaa yksi keksi ja levitä kakun alareunaan hiekaksi. Nostele koristeet paikoilleen.

Samalla täyteellä syntyi myös pojan kakku aiemmin keväällä. Tässä tosin oli neljän munan kaakaopohja ja koristeet oli lähinnä sitä mitä kaapista sattui löytymään. 




Onnea vielä A & J! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti