12. kesäkuuta 2021

Fortnite-kakku suklaa- ja toffeemoussella

Tuossa alkukesästä eräs nuori mies marssi meidän keittiöön ja lateli tarkat ohjeet siitä millaisen kakun haluaa.  Aluksi päivänsankari halusi motocross-kakun, mutta viime tipassa mieli muuttui ja teema vaihtui Fortniteen. Kerran aiemminkin tälle nuorelle miehelle olen Fortnite-kakun tehnyt, mutta siinä oli kuulemma ihan väärät aseet. Kranaatti ei ilmeisesti olekaan niin hyvä kuin ajattelisi. :D 

Nyt kakusta piti löytyä Spire Assassin-skini ja kakun piti maistua suklaalta ja toffeelta. Fortniten just ja just tunnistan, mutta tuo skini ei sanonut mulle mitään. Vähän meinasi hirvittää, kun tuon Googlesta löysin. Lopputulos ei muistuta Spire Assassinia edes etäisesti, mutta aseista tuli mun mielestä ihan hyvät. Ja kuulemma koko kakku teki kauppansa ja hyvää oli. Mä toivon että se riittää, eikä päivänsankari kovasti möksähtänyt tuosta mun räpellyksestä.


Ensimmäinen versio tuosta Fortnite-logosta putosi ja hajosi ja toinen yritys on tehty melkoisessa kiireessä (ja kiukussa). Eihän se näillä helteillä tahtonut sitten kuivua, mutta onneksi pysyi kuin pysyikin pystyssä.



Toffeemoussea en aiemmin ole tehnyt, enkä alkanut tähän hätään mitään omaa kehittelemään, joten turvauduin Karelia Cake-blogin ohjeeseen. Täytteestä riitti kaksi ohutta täytekerrosta halkasijaltaan 20 senttiseen kakkuun. Kyllähän tuon voi laittaa myös yhteen täyteväliin, jolloin piisaa max. 24 senttiseen kakkuun. 

Toffeemousse

(2 ohutta täytekerrosta 18-20cm kakkuun tai 1 kerros max. 24cm kakkuun)

2 dl vispikermaa
2 dl toffeekastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä
2 rkl vettä 
  
  Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, lisää toffeekastike ja sekoita tasaiseksi. Sulata puristetut liivatteet kiehuvaan veteen ja anna jäähtyä hetken. Lisää liivate ohuena nauhana toffee-tuorejuustoseokseen samalla vatkaten. Kääntele (tai vatkaa nopeasti) kermavaahto täytteen joukkoon.

Suklaamousse 

(1 täytekerros 20 cm kakkuun)

2½ di vispikermaa
125 g maustamatonta tuorejuustoa
115-120 g suklaata
(rouhittua suklaata)

  Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata varovasti mikrossa välillä sekoitellen. Jätä suklaa jäähtymään. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuuston rakenne rikki omassa kulhossaan. Kaada suklaaseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Kaada suklaa-tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon ja vatkaa nopeasti tasaiseksi, napakaksi vaahdoksi. 
  Jos haluat, valmiin täytteen joukkoon voi lisätä rouhittua suklaata. 




2 kommenttia:

  1. APUA mitkä vaatimukset!! :D Se on kyllä mahtavaa että nuoriherra on tiennyt mitä tahtoo ja selvästi luottanut myös kakun tekijään, että kyllä hän siihen pystyy!
    Ja mikä upea luomus taas! Itselle tuo Fortnite maailma on täysin vierasta, joten en voi kommentoida yhdennäköisyyksiä, mutta upea tämä on ainakin omiin silmiini! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Vaatimukset oli kyllä melkoisen haastavat. En mäkään kauhean hyvin tuota maailmaa tunne. A pelasi sitä jossain vaiheessa suht tiuhaan, mutta nyt ei enää kyseinen peli kiinnosta. Eikä kyllä silloinkaan tullut seurattua eri skinejä tai aseita. :D

      Poista