30. kesäkuuta 2021

Pieni suklaatäytekakku ♥

Eilen sain ilahduttaa kakuilla ihmisistä, jonka oon tuntenut aivan järjettömän kauan! En nyt toki ihan koko elämääni, mutta valtaosan kuitenkin. Kyseessä on siis mun isoveljeni kaveri, jota jossain vaiheessa varaisoveljeksikin tuli kutsuttua. ♥ 

Yksi eilisen kakuista oli simppeli suklaatäytekakku. Kakussa oli neljän munan kaakaokakkupohja, täytteenä Fazerin sinisestä suklaasta tehty vaahto suklaarouheen kera. Päällä ihan vaan kermavaahto sekä suklaaganache. Eilinen helle, suklaa ja kerma oli vähän huono yhdistelmä ja ganache valui vähän turhankin innokkaasti, mutta pysyi kuin pysyikin kakun päällä. 



Suklaamousse

(20 cm kakun kahteen tai kolmeen väliin)

5 dl vispikermaa
200 g mascarponea
175 g maitosuklaata
75 g maitosuklaata rouheena

  Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata mikrossa 20-30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Jätä suklaa jäähtymään. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Vatkaa mascarponen rakenne rikki omassa kulhossaan, lisää joukkoon suklaasula ja vatkaa tasaiseksi. Lisää suklaa-tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Rouhi loppu suklaa ja kääntele se vaahdon joukkoon. 

Tämä suklaavaahto on varsin helppo tehdä ja suklaata voi vaihtaa mielensä mukaan. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti