12. elokuuta 2021

Helppoa arkiruokaa - jauheliha-pastavuoka ♥

Tervetuloa ihana, tavallinen arki! Vaikka kesä ja loma onkin mukavaa aikaa, niin kyllä on oikeasti mukavaa palata taas jonkinmoiseen rytmiin. Juniori aloitti nelosluokan ja isompi pitää välivuotta opinnoista eli oletettavasti siis vähän rauhallisempi vuosi tiedossa. (Ja nyt on hyvä hetki koputtaa puuta.) 

Paluu arkeen tietää muutosta myös ruokatouhuissa ja ainakin yritän taas suunnitella viikon ruoat paremmin, ettei tarvisi joka päivä juosta kaupassa, eikä aina miettiä mitä ihmettä sitä syötäisiin. Likka onneksi on innostunut kokkailusta ja hoitaa pääasiassa omat kasvisruokansa, joten mun hommaksi jää huolehtia ruokaa muiden lautasille. 

Paluu suunnitelmallisempaan ruokailuun aloitettiin isolla vuoallisella pastaa ja jauhelihaa. Ajattelin tämän piisaavan pari päivää, mutta lopulta tuo riitti kolmelle kolmeksi päiväksi. Ruoka on varsin helppo tehdä, joskin kypsyminen ottaa oman aikansa. Mutta tämä ruoka oli parhaimmillaan seuraavana päivänä eli vallan mainiosti voi tehdä edellisenä iltana valmiiksi. 


Jauheliha-pastavuoka

400 g täysjyväpastaa (maun mukaan)
vettä
1-2 lihaliemikuutiota
400 g jauhelihaa
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
200 g Olympia-sulatejuustoa
2 rkl tomaattipyrettä
1 sipuli
2 tl valkosipulimurskaa
1-2 tl kuivattua basilikaa
1 tl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa tarvittaessa 

  Keitä pasta puolikypsäksi lihaliemellä maustetussa vedessä. Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla, lisää hienonnettu sipuli sekä valkosipulimurska. Mausta ripauksella suolaa. Lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyree, kuivatut yrtit, paprikajauhe ja maun mukaan mustapippuria. Anna kastikkeen hautua kannen alla 5-10 minuuttia. 
  Älä kaada pastan keitinlientä pois, vaan lisää sulatejuusto puolikypsän pastan joukkoon. Sekoittele kunnes juusto sulaa. (Huom! Lientä saisi olla tässä vaiheessa noin litran verran.)
  Kaada puolet pastasta voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Levitä päälle jauhelihaseos. Kaada päälle loppu pasta liemineen. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.


2 kommenttia:

  1. Paljonko ja mitä sulatejuustoa käytit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 200 grammaa Olympia-sulatejuustoa. Ihanaa, että huomasit puuttuvan aineksen! Vaikka kuinka muka tarkistin kirjoittamaani, niin en tuota huomannut. Kiitos!

      Poista