7. elokuuta 2021

Mehevä, syksyinen kasvispaistos ♥

Meinasin kertoilla teille pitkät pätkät tästä ihanasta kasvispaistoksesta, mutta koska pienen tapaturman seurauksena toinen käsi on paketissa, ja yhdellä kädellä kirjoittaminen on tuskallisen hidasta, pidetään juttu lyhyenä.

Tämä kasvispaistos tai -piirakka oli kertakaikkisen hyvää! Ja paremmaksi muuttui, kun päälle lorautteli Tabascon shriracha-kastiketta. Tätä meillä menee pullokaupalla ja lorautellaan melkein joka ruokaan.


Pohjan tuulihattutaikina jäi löysäksi, mutta kohosi paistettaessa kauniisti. Älä siis hätäile, jos näin käy!

Ohje on alunperin Pirkasta, mutta muuttelin sitä ihan vähän.

Mehevä kasvispaistos

Pohja:
75 g voita
1 ½ dl vettä
½ tl suolaa
1 1/4dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
Täyte:
1 (n.300g) kesäkurpitsa
200 g tuoreita herkkusieniä
1-2 porkkanaa
1 sipuli
2 rkl öljyä
1 ½ tl basilikaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
100 g Kreikkalainen valkosipuli-tuorejuustoa
2 kananmunaa
2 pientä tomaattia
2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta
Lisäksi:
tuoretta basilikaa

  Kiehauta rasva, vesi ja suola teräskattilassa. Lisää kiehuvaan seokseen kerralla kaikki jauhot rivakasti sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Jäähdytä taikina.
  Vatkaa taikinaan kananmunat yksitellen sähkövatkaimella. Levitä taikina nuolijalla voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Reunataikina saa jäädä paksuhkoksi kerrokseksi.
  Suikaloi kesäkurpitsa. Puhdista herkkusienet ja leikkaa ne viipaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat karkealla raastinterällä. Hienonna kuorittu sipuli.
  Kiehauta sipulit ja herkkusienet öljyssä paistokasarissa. Lisää joukkoon kesäkurpitsat ja porkkanaraaste. Anna hautua ilman kantta noin 5 minuuttia.
  Mausta kasvisseos basilikalla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Anna kasvisseoksen hieman jäähtyä. Lisää kasvisseokseen kananmunat ja sekoita tasaiseksi.
  Kaada täyte paistospohjalle. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja asettele ne täytteen päälle.
Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 35-40 minuuttia, kunnes paistoksen pinta on kauniin ruskea. Heittele päälle tuoretta, silputtua basilikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti