31. lokakuuta 2021

Suklaiset kummituskuppikakut ♥

Halloweenin juhlinta oli meillä aika rauhallista, lähinnä löhöttiin koko perheen voimin ja katseltiin leffaa. Herkutkin oli suurimmalta osin kaupasta hankittuja, mutta leivottiin me pojan kanssa edes kuppikakkuja. Nämä ihanan suklaiset kuppikakut valmistuivat Valion ohjeella, kummitukset syntyivät näppärästi Decomeltseistä ja valmiista sokerisilmistä.

Nämä kuppikakut olivat kyllä mukavan meheviä ja ihan helppoja tehdä. Mun makuun olivat ehkä vähän isoja, sillä meinasi olla haastavaa syödä tuollaista kerralla. :D Taloussuklaan ansiosta eivät olleet mitenkään ällömakeita ja jos taloussuklaa ei kolahda, niin tottahan sen voi vaihtaa vaikka mihin. 


Kuorrutuksen suklaa-kermaseoksen täytyy antaa jäähtyä kunnolla, mielellään pitää vielä hetken jääkaapissa, niin vaahtoutuu kunnolla. Tee siis seos hyvissä ajoin ennen kuorruttamista.

Suklaakuppikakut / Kummituskuppikakut

2 dl sokeria
2 kananmunaa
n. 100 g voita sulatettuna
2 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 rkl pikakahvijauhetta
100 g taloussuklaata
Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata
1 rasia (200 g) vaniljatuorejuustoa
Kummitukset:
100 g valkoisia Deco melts-nappeja
sokerisilmiä

  Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja maito.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi kulhoon. Nostele taikina tasaiseksi. Rouhi suklaa karkeasti. Sekoita taikinan joukkoon.
  Lusikoi taikina muffinssivuokiin tai voideltuun muffinssipeltiin. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20 minuuttia.
  Valmista kuorrutus: Kiehauta kerma kattilassa. Lisää suklaa paloiteltuna ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä. Suklaaseoksen täytyy olla kunnolla kylmää ennen vaahdottamista. Kaada suklaaseos tuorejuuston joukkoon samalla vatkaten. Pursota tai lusikoi kuorrutus jäähtyneiden muffinssien pinnalle. 
  Kummitukset: Laita Decomelts-napit mikron kestävään kulhoon ja sulata pakkauksen ohjeen mukaan 15-20 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen. Nostele sula decomelts leivinpaperille nokoiksi ja pyyhkäise ruokalusikalla kunkin kasan päältä alaspäin, jolloin muistuttavat haamuja. Laita silmät heti paikalleen, sillä kummitukset kovettuvat nopeasti. Nostele kummitukset kuppikakkujen kuorrutuksen päälle/kylkeen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti