13. maaliskuuta 2022

Ferrarikakku valkosuklaamoussella ja vadelmahillolla ♥

Jos sitä jatkaisi näiden kakkujen kanssa. Yksi alkuvuoden kakuista oli yllärisynttärikakku aikuiselle miehelle. Koska autoista tykkää, oli toiveena Ferrari-kakku. Autoa en alkanut kakun päälle väsäämään, vaan logo sai riittää. Ja oli kyllä hieman haastava logo tehdä! Kakusta meni kuulemma kuva Italiaan saakka ja kyllä ne sielläkin tuon Ferrarin logoksi tunnisti. 

Tässä neljän munan kakussa täytteenä oli valkosuklaamoussea ja vadelmahilloa. Sokerimassapinnan alla oli vaniljasokerilla maustettu voikreemi. 


Valkosuklaamousse
(halk. 20 cm kakun kahteen tai kolmeen väliin)

5 dl vispikermaa
200 g mascarponea
200 g valkosuklaata

  Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata 20-30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Varo polttamasta suklaata! Jätä suklaa hetkeksi jäähtymään ja vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Mittaa mascarpone toiseen kulhoon ja vatkaa nopeasti notkeaksi. Kaada suklaasula mascarponen joukkoon ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Kaada suklaa-tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon ja vatkaa tasaiseksi, napakaksi vaahdoksi. 
  Valkosuklaamoussen kaverina toimii hyvin mustikka- tai vadelmahillo tai tuoreet marjat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti