27. maaliskuuta 2022

Jauhelihapizza perunapohjalla ♥

Pieni innostus uusien reseptien testailuun alkaa pitkän tauon jälkeen nostella päätään. Vaikka aika usein ruoaksi onkin niitä samoja tuttuja eväitä, oon aina silloin tällöin jaksanut kokeilla jotain uutta. Vielä ollaan kaukana siitä ajasta, kun uusia ruokia tuli kokeiltua harva se päivä, enkä kyllä siihen enää pyrikään. Tuota ruokatarjonnan monipuolistamista helpottaa sekin, että vihdoin ja viimein tuo nuorempi ipana syö rohkeammin ja melkein ruoka kuin ruoka kelpaa. Hetkittäin hämmästelen, miten ennen niin superkranttu muksu syö nyt melkeinpä kaikkea mitä lautaselle laitetaan. Eipä tuo kaikesta vieläkään tykkää, mutta syö silti. 

Tämä perunapizza on yksi niistä viimeaikaisista kokeiluista. Ei hajuakaan mistä reseptin olen mappeihini napannut, mutta ihan kelpo ohje oli. Ei mitään "gurmeeta", mutta syötävää arkiruokaa. Maultaan tämä oli aika mieto, joten lisäile jauhelihaan mausteita rohkeasti oman maun mukaan.



Peruna-jauhelihapizza

600 g perunaa
3/4 tl suolaa
1 rkl öljyä
1 kananmuna
Kuorrutus:
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
1-1½ dl vettä
3-4 rkl tomaattisosetta
maun mukaan suolaa
mustapippuria
Pinnalle:
tomaattiviipaleita
2-3 dl juustoraastetta
oreganoa

  Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori perunat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteen joukkoon suola, öljy ja muna. Levitä perunat pellille leivinpaperin päälle ohueksi "pizzapohjaksi". Kypsennä n. 15 minuuttia uunin yläosassa.
  Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha pannulla tilkassa öljyä. Lisää loppuvaiheessa sipulit ja valkosipulit. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattisose sekä vesi. Sekoittele ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Maista ja lisää mausteita maun mukaan.
  Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Itse käytin tähän vain yhden tomaatin, mutta laita enemmän, jos haluat. Levitä jauhelihaseos perunoiden päälle. Levitä pinnalle tomaattiviipaleet, mausta oreganolla ja kuorruta koko komeus juustoraasteella. Kypsennä vielä n. 15 minuuttia tai kunnes peruna on kypsää ja juusto saanut hieman väriä.
  Tarjoa raikkaan salaatin kera.



2 kommenttia:

  1. Tämä menee kyllä ehdottomasti testaukseen. Kaikkea uutta on testattava ennenkuin voi sanoa tykkääkö vai ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, jos ei maista, ei voi sanoa onko joku hyvää vai ei. :) Toivottavasti tästä ohjeesta on iloa!

      Poista