12. maaliskuuta 2022

Heppatytön mansikka-banaanikakku ♥

Tämän viikonlopun kakut on maailmalla, joten nyt on taas hetki aikaa istahtaa koneelle. Alkuvuodesta sain tehdä kakun erään neidin synttäreille. Toiveena oli lila kakku, jossa päällä olisi heppasilhuetti sekä jotain blingiä. Niin ja päivänsankarin nimikin sai kakussa olla esillä. Muuten sainkin koristelun suhteen vapaat kädet. 


Tässä viiden munan kakussa oli täytteenä mascarpone-kermavaahto, mansikkahilloa, tuoreita mansikoita sekä banaaniviipaleita. Koska mansikoita jäi reilusti yli, käytin loput koristeluun. Blingin virkaa toimitti syötävät timantit. Kakku on kuorrutettu vaniljasokerilla maustetulla tuorejuustokreemillä. 

Tuorejuustokreemi
(halk. 20cm kakun päälle)

100 g voita
3½ dl tomusokeria
135 g tuorejuustoa
1 rkl (tai maun mukaan) vaniljasokeria

  Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri. Notkista tuorejuusto nopeasti vatkaamalla toisessa kulhossa ja nostele tai vatkaa nopeasti voin joukkoon. Värjää kreemi halutessasi. Tarkista maku ja lisää vaniljasokeria halutessa. 
  Kreemin voi maustaa myös korvaamalla osan tomusokerista makutomusokerilla.

Lämpimät onnittelut vielä päivänsankarille! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti