28. lokakuuta 2016

Snickerdoodles - mehevät, superherkulliset kanelikeksit ♥

Jos tykkäät kaneliässistä, niin todennäköisesti ihastuisit suunnattomasti näihin kanelikekseihinkin! Mehevät kanelikeksit eli snickerdoodles - kuten internetin ihmeellinen maailma osasi kertoa - ovat suunnattoman maukkaita, reunoilta rapsakoita ja sisältä vastustamattoman pehmeitä herkkupaloja. Yksi vika näissä kuitenkin on. Ne nimittäin katoavat aivan liian nopeasti. 




Ohjeen pikkuleipiin nappasin Dr. Sugar-bloggaajien Amerikan herkkuja kirjasta. Kanelin suhteen pihistelin, muuten tein ohjeen mukaan. Minä sain tästä taikinasta noin 30 pikkuleipää.

Mehevät kanelikeksit eli snickerdoodles
(n.30kpl)

115g huoneenlämpöistä voita
reilu 2dl sokeria
1 muna
1tl vaniljauutetta tai -sokeria
3dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
Lisäksi:
1-2 rkl sokeria
1-2 tl kanelia

  Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna ja vaniljauute tai -sokeri ja sekoita, kunnes massa on tasainen. Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Sekoita kuivat aineet voi-sokeriseokseen.
  Sekoita sokeri ja kaneli kulhossa. Pyöritä taikinasta pieniä palloja (halk. n.3cm). Pyörittele pallot kaneli-sokerissa ja nostele pellille. Muista jättää hyvät välit keksien väliin, sillä leviävät jonkin verran. Pellille kannattaa laittaa 3x4 taikinapalloa.
  Paista 190 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Nosta pikkuleivät ritilälle jäähtymään. 




3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä! Keksejä ei tulekaan leivottua, kuin jouluaikaan. Tämä voisi olla yksi resepti joulumuistamisiksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla! Oikeasti helppo ja hyvä resepti.

      Poista
  2. Satunnainen vierailija3. marraskuuta 2016 klo 21.31

    Nämä olivat herkkuja ;)

    VastaaPoista