Jos tykkäät kaneliässistä, niin todennäköisesti ihastuisit suunnattomasti näihin kanelikekseihinkin! Mehevät kanelikeksit eli snickerdoodles - kuten internetin ihmeellinen maailma osasi kertoa - ovat suunnattoman maukkaita, reunoilta rapsakoita ja sisältä vastustamattoman pehmeitä herkkupaloja. Yksi vika näissä kuitenkin on. Ne nimittäin katoavat aivan liian nopeasti.
Ohjeen pikkuleipiin nappasin Dr. Sugar-bloggaajien Amerikan herkkuja kirjasta. Kanelin suhteen pihistelin, muuten tein ohjeen mukaan. Minä sain tästä taikinasta noin 30 pikkuleipää.
Mehevät kanelikeksit eli snickerdoodles
(n.30kpl)
115g huoneenlämpöistä voita
reilu 2dl sokeria
1 muna
1tl vaniljauutetta tai -sokeria
3dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
Lisäksi:
1-2 rkl sokeria
1-2 tl kanelia
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna ja vaniljauute tai -sokeri ja sekoita, kunnes massa on tasainen. Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään. Sekoita kuivat aineet voi-sokeriseokseen.
Sekoita sokeri ja kaneli kulhossa. Pyöritä taikinasta pieniä palloja (halk. n.3cm). Pyörittele pallot kaneli-sokerissa ja nostele pellille. Muista jättää hyvät välit keksien väliin, sillä leviävät jonkin verran. Pellille kannattaa laittaa 3x4 taikinapalloa.
Paista 190 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Nosta pikkuleivät ritilälle jäähtymään.
Herkullisen näköisiä! Keksejä ei tulekaan leivottua, kuin jouluaikaan. Tämä voisi olla yksi resepti joulumuistamisiksi. :)
VastaaPoistaKannattaa kyllä kokeilla! Oikeasti helppo ja hyvä resepti.
PoistaNämä olivat herkkuja ;)
VastaaPoista