9. lokakuuta 2016

Porkkanakuppikakut valkosuklaakuorrutteella ♥

Jo monta päivää mun on ollut tarkoitus kirjoitella teille parin viikon takaisista markkinoista, mutta kuvat ovat tytön koneella ja neiti tuntuu olevan koko ajan niin kiireinen, ettei ehdi kuvia mulle siirtää. Mun kone kun ei toimi vieläkään kunnolla, niin tämä bloggaaminen ja etenkin kuvien siirtely paikasta toiseen on vähän hankalaa. Mutta ei auta. Yritän räpiköidä ja väsätä kasaan jotain niillä kuvilla, mitä omalta koneelta löytyy, mutta niitä ei kyllä montaa ole ja nekin on aika onnettomia. 

Yritän kirjoitella Syysmarkkinoista myöhemmin vähän syvällisemmin, mutta tässä vaiheessa voisi laittaa jakoon myynnissä olleiden porkkanakuppikakkujen ohjeen. Kuppikakkujen ohjeen nappasin MaaBaker-blogista, valkosuklaakuorrute puolestaan on tehty Arlan ohjeella. Nämä olivat kyllä aikamoisia herkkupaloja! Kotiin jäi ainoastaan pari hassua kuppikakkua + ne ne neljä, jotka onnistuin pudottamaan yhdessä aurajuustohyrrien kanssa. Ne pari kuppikakkua jäi majailemaan jääkaappiin meidän sairaalassaoloajaksi ja kun vajaa viikko myöhemmin kotiuduttiin, olivat kuppikakut vielä täysin syötäviä. 




Porkkanakuppikakut valkosuklaakuorrutteella
(12-15kpl)

Taikina:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
1½ dl öljyä
4 dl porkkanaraastetta
Valkosuklaakuorrute:
100 g valkosuklaata
100 g voita
220 g tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
½ tl vaniljauutetta
Koristeeksi:
kultahelmiä

  Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli ja lisää ne sokerivaahtoon. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita hyvin.
  Lusikoi taikina muffinivuokiin. Taikinasta tulee 12-15 kappaletta koosta riippuen. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
  Sulata valkosuklaa alhaisella lämmöllä, mieluiten vesihauteessa, mutta mikrossakin onnistuu. Sekoittele suklaata varoen sen sulaessa. Varo päästämästä vettä tai vesihöyryä suklaan joukkoon.
  Notkista pehmeää voita hieman, ja lisää sitten tomusokeria voin joukkoon pienissä osissa samalla vatkaten. Lisää viimeiseksi joukkoon sulanut valkosuklaa, vaniljauute ja sitruunamehu, ja sekoita massa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa joukkoon hieman vettä tai lisää tomusokeria saadaksesi haluamasi koostumuksen. 
  Anna kuorrutteen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa. Levitä sitten kuorrutetta pursottamalla tai lastan tai veitsen avulla kuppikakkujen päälle, koristele kultahelmillä. Anna valmiiden leivosten jähmettyä hetken aikaa viileässä.






4 kommenttia:

  1. Ei hitsi, näyttää niin hyvältä, nam! Pitkän aikaa himottanut porkkanaiset leivonnaiset, ehtisi vaan leipomaan enemmän :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli kyllä ihania! Tuo porkkanakakkuosuus ei ole mitenkään ällömakea, siksi valkosuklaakuorrute toimi tämän kanssa loistavasti.

      Poista
  2. Namskis, kyllä vaan näyttävät maukkailta. Pitäiskin tehdä tällaisia viikonloppuna.Porkkanoita on kasvimaalla vielä vaikka kuinka paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Meillä porkkanat jäivät onnettoman pieniksi, mutta siitä saan syyttää itseäni. Kasvimaan hoito jäi vähän huonoksi tänä kesänä. :(

      Poista