Viikonlopun kunniaksi innostuin leipomaan synttärikakun lisäksi hedelmäisen juhlakiekon Kotielieden uuden leivontakirjeen ohjeen mukaan. Yleensä välttelen tällaisia leivonnaisia, sillä en tahdo saada niitä koskaan täysin kypsäksi. Mutta tämä onnistui ihan ok. Tottahan tavallinen voisilmäpulla on parempaa, mutta hyvää oli tämäkin! Taikina tehdään hieman toisin kuin perinteinen pullataikina. Kirjassa oli tarjolla kaksi eri täytevaihtoehtoa, joista valitsin rusinaisen version. Toisen täytevaihtoehdon löydät mm. Kotilieden sivuilta.
Hedelmäinen juhlakiekko
3 dl maitoa
50 g hiivaa
1 muna
n. 10,5-11,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
100 g voita
½ tl suolaa
Voiteluun:
1 muna
Kaneli-rusinatäyte:
80 g voita
4 rkl sokeria
2 tl kanelia
100 g rusinoita
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmuna. Nypi vehnäjauhot, sokeri ja suola rasvan kanssa ja lisää joukkoon. Anna taikinan kohota.
Kauli taikina levyksi. Levitä täytteen ainekset päälle. Kiedo tiukalle rullalle. Halkaise rulla terävällä veitsellä pituussuunnassa kahtia. Letitä puoliskot ja kiedo renkaaksi.
Voitele munalla ja paista uunin keskitason alapuolella 200 asteessa noin 30 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, heitä päälle leivinpaperi tai pala foliota.
Alkoi heti tekemään mieli pullaa.. Voita, sokeria, rusinoita ja kanelia.. ei voi maistua huonolta! Pakko kyllä leipoa joku päivä :)
VastaaPoistaTuore pulla on kyllä melkeinpä parasta mitä tiedän! Ja se tuoksu, mikä leipomisesta syntyy... Aivan ihanaa. :)
PoistaIhana kranssi. Mäkin haluan koittaa tällaista vaikka joulun aikaan. :)
VastaaPoistaKiitos! ♥ Tästä tulee kyllä niin elävästi joulu mieleen! Vaikka jouluun vielä aikaa onkin, niin kummasti jo tulee silmäiltyä jouluisia leivontaohjeita.
PoistaJoku muukin puhui että oli kadottanut blogistaan linkkilistansa... mistähän lie johtuu ja toivottavasti ei yleisty :O
VastaaPoistaKomia kranssi! :)
Toivottavasti ei tosiaan ole mikään yleinen ongelma! Vaikkei siinä linkkien uudelleen laittamisessa mikään älytön homma olekaan, niin silti turhauttaa.
Poista