25. lokakuuta 2016

Helppo ja herkullinen voikana

En ole vielä ehtinyt tälle viikkoa ruokalistaa suunnitella, joten ainakin alkuviikko syödään sitä mitä mieleen juolahtaa. Eilisen ruoaksi valmistui helppo ja herkullinen voikana Yhteishyvän ohjetta mukaellen. Kana ja riisi on niitä harvoja ruokia, jotka uppoaa molempiin muksuihin ilman suurempia nurinoita ja sen vuoksi näitä tulee tehtyä aivan kyllästymiseen saakka. 

Hämmästelin muuten eilen miten hyvin pikkumies syö päiväkodissa. Kotona ei ruoat tahdo kelvata, mutta muualla syö kyllä. Tosin kun asiasta juttelin pojan kuntoutusohjaajan kanssa, niin tuumasi pojan olevan aikalailla vieraskorea. Oli nimittäin eilen käynyt päiväkodissa pojan syömisiä seurailemassa. Mutta ilmeisesti tuo jonkinverran ruokaa saa kotonakin, sillä insuliinihoidon aloittamisen jälkeen pojan paino on noussut kolme kiloa! Siis kuukaudessa. Se on sinänsä melkoinen saavutus, sillä tähän saakka oon aina saanut kuulla neuvolassa pojan olevan hieman laihanpuoleinen. Muutenkin elämä on hieman helpottunut, sillä poika on alkanut vihdoin nukkumaan yönsä kunnolla. Mä tosin joudun vielä heräilemään ja mittailemaan sokereita yölläkin, mutta ne pari heräämistä on pientä entiseen verrattuna. Ja kun sokeriarvoja katsoo, niin eiköhän niistä yömittauksistakin päästä pian eroon. 




Mutta se pojasta. Tässä vielä  voikanan resepti, jos joku haluaa kokeilla. 

Intialainen voikana

450 g maustamattomia broilerisuikaleita
2-3 rkl öljyä
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1½ tl paprikajauhetta
1½ tl juustokuminaa
3/4 tl kurkumaa
1 tl chiliä
ripaus kanelia
ripaus kardemummaa
2 rkl tomaattisosetta
2 dl kermaa
1-1½ dl vettä
½ kanaliemikuutiota
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus pippuria
2-3 rkl voita

  Ruskista broileri öljyssä pannulla. Lisää sipuli ja mausteet ruskistamisen loppupuolella ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Lisää tomaattisose ja neste. Murenna sekaan kanaliemikuutio. Keitä 5–10 minuuttia.
   Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää voi. Tarjoa riisin ja herneiden tai keitetyn kukkakaalin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti