13. lokakuuta 2016

Kuulumisia ja kinkkupiirakkaa ♥

Ettei tämä meidän elämä vaan helpottuisi, niin tämä viikko on mennyt hoidellessa flunssaista pikkumiestä. Viime yönä iski vielä silmätulehdus ja tänään lääkärireissulla lääkäri kehotti pitämään erityisen hyvää huolta pojan juomisista ja tarvittaessa seurailla ketoaineita. Juuri kun sokeriarvot on saatu suht hyvälle mallille, tuli tämä kurja pöpö sekoittamaan kuviot. Flunssa kun saa sokerit pompsahtelemaan taas miten sattuu, eikä se ole hyvä juttu. 

Vaikkei leipominen ja kokkailu ole nyt se päällimmäinen juttu, pakotin itseni eilen tekemään kinkkupiirakkaa. Olihan se vähän säätämistä, kun ajatus harhailee minne sattuu. Ensimmäinen pohja paloi, kun olin laittanut uunin liian kuumalle. Toinen onneksi onnistui, vaikka olisi kyllä tehnyt mieli jättää homma sikseen. Mä tiedän, että on vaan pakko yrittää suoriutua arkisista askareista ja koittaa löytää taas niitä ilon aiheita elämään. Ja olisi se aika hienoa saada vähän nukuttuakin, jos sitten edes jotenkin pysyisi kärryillä viikonpäivistä. :D 

Piirakkaa tehdessä ajatukset olivat täysin reseptin luojan ja hänen läheistensä luona. Anna, ikävä on! Läheisille paljon voimia rankan syksyn keskelle. Minulle Annan muisto elää hänen ihanissa resepteissään. ♥ 




Kinkkupiirakka 

300g voita
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 dl kylmää vettä
Täyte:
450g kinkkua 
pieni pala purjoa
1 paprika
300 g ranskankermaa
6 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
ripaus suolaa
300g juustoraastetta

  Mittaa isoon kulhoon vehnäjauhot ja suola. Nypi joukkoon kylmä voi ja jatka nyppimistä, kunnes voi ja jauhot ovat sulautuneet yhteen. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille ja nosta pelti jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  Kun taikina on tekeytynyt, esipaista sitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.
  Paista piirakkaa vielä 15-20 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin ruskea.





2 kommenttia:

  1. Mäkin tein viikonloppuna Annan ohjeella valkosipuliperunoita. Itkin ja kokkasin ja itkin ja kokkasin ♥ Onneksi reseptit jäävät elämään ja Annan muisto sitä kautta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ♥ Onneksi tosiaan on nämä Annan ihanat reseptit!

      Poista