20. lokakuuta 2016

Retroruokaa? - helppo possugratiini suikalelihasta

Ehdin jo hetken iloita, kun tietokoneongelmat näyttivät väistyvän velipojalta ostetun koneen myötä. Mutta eihän asiat koskaan suju ongelmitta, ei ainakaan mulla. Olen käyttänyt kuvankäsittelyyn miehen vanhaa Photoshopia, mutta eihän sitä sitten saanut enää asennettua uudelle koneelle. Liian vanha versio, luulen ma. Ja kun minä oon joissain asioissa semmoinen "kaikki tänne heti nyt"-ihminen, niin ehdin tuskailla jo moneen kertaan ohjelman puutteen vuoksi. Muutamaa ilmaista kuvankäsittelyohjelmaa testasin, mutta ei ne kyllä olleet mun juttu ollenkaan. Miehellä pitäisi olla vielä uudempikin versio jossain, mutta sen löytäminen tästä huushollista voi olla melkoinen tehtävä. Kunnes ongelma ratkeaa, joudun kierrättämään kuvat mun ikivanhan läppärin kautta. Läppäri tosin vetelee jo viimeisiään ja hetken käynnissä oltua, käy tuo kapine uhkaavan kuumana.  

Kun en kerran ole saanut kuvia siirrettyä kamerasta koneelle, ei ole juuri tullut otettua tehdyistä ruoista kuviakaan. Enkä kyllä ole kokkaillut oikein mitään, mistä viitsisi kirjoittaa. Yksi ruoka on kuitenkin poikkeus. Tämä suikalegratiini ei keiku siellä uusiempien ruokatrendien kärkipäässä, päinvastoin, mutta hyvää tämä joka tapauksessa on! Jos muusista ja possusta tykkäät, niin kokeile ihmeessä. Ruoka on sovellettu vanhojen ruokaohjekorttien reseptin pohjalta.




Suikalegratiini

400-500 g porsaan maustamatonta suikalelihaa
1 iso sipuli
2 rkl öljyä
2 rkl hunajasinappia
2 dl ruokakermaa
½ tl timjamia
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Perunasose:
n. 1 kg perunaa
2-2½ dl maitoa
nokare voita tai margariinia
n. 1 tl suolaa
ripaus muskottia
Päälle:
1 dl juustoraastetta

  Tee ensin perunasose. Kuori ja paloittele perunat. Keitä kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat. Kaada maito joukkoon vähitellen, vatkaa. Mausta sose voilla, suolalla ja muskotilla.
  Ruskista liha pannulla öljyssä. Lisää ruskistamisen loppupuolella sipuli ja anna sen kuullottua. Lisää sinappi, kerma, timjami, suola ja pippuri. Kypsennä noin 5 minuuttia.
  Pursota perunasose matalan uunivuoan reunoille. Nosta liha kastikkeineen keskelle. Ripota lihan päälle juustoraaste. Kuorruta 225 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kera.


2 kommenttia:

  1. Veikkaisin, että uppoa apukokkeihin. Täytyy laittaa listalle. Onnistunee hyvin myös ylijäämämuusista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulisi että onnistuu! Tarvittaessa muusia voi vähän jatkaa jollain nesteella, jos on liian paksua pursotettavaksi.

      Poista