2. marraskuuta 2016

Rukiinen puolukkaleipä ♥

Keittiössä on tullut tehtyä yhtä sun toista, mutta joku paha karma mua vainoaa, sillä suurin osa tekeleistä on mennyt tavalla tai toisella pieleen. Lopputulos on yleensä ollut syötävä, mutta ei sellainen, että viitsisin niitä reseptejä teille jakaa. Samoin meinasi käydä tänään tehdyn puolukkaleivän kanssa. Mutta koska ainoa vika oli liian lyhyt paistoaika, tai liian laiska uuni, päätin leivästä jotain kertoilla. Vähän liian kiireelläkin leivän tein, sillä tämä olisi taatusti ilahtunut pidemmästä kohotuksesta. Mutta maku tässä leivässä oli kerrassaan hyvä! Ensin ajattelin, ettei puolukka voi leipään sopia, mutta väärässä olin. Yhtään en muista mistä tämä ohje on peräisin.
Puolukkaleipä

2½ dl vettä
25 g hiivaa
1 dl puolukkasurvosta
½ dl tummaa siirappia
1½ tl suolaa
5 dl ruisjauhoja
2-2½ dl vehnäjauhoja
Päälle:
siirappia
vettä

  Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää puolukkasurvos, siirappi ja suola. Alusta jauhot taikinaan. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä.
  Leivo kohonneesta taikinasta pyöreä tai pitkulainen leipä. Pistele leipä ja paista 175 asteisen uunin alatasolla noin tunnin verran. Kypsä leipä kumisee, kun pohjaan kopauttaa. Halutessasi voit voidella leivän lopussa siirappivedellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti