22. marraskuuta 2016

Broileripaistos

Meidän remppa jatkuu ja jatkuu, vaikka hyvällä mallilla jo ollaan! Kylppäri sai eilen uudet kaakelit seiniin ja pakko sanoa, että näyttää oleellisesti paremmalta kuin entiset. Tosin melkein mikä tahansa kaakeli voittaa ne vaaleanvihreät hirvitykset, jotka seiniä ennen koristivat. Kirjoittelen rempasta vähän enemmän, kunhan tuo valmistuu, mutta sen verran voisi todeta, että hämmentävän vähillä vastoinkäymisillä on tähän saakka selvitty. Odotan vaan malttamattomana, että pääsisi vihdoin omaan suihkuun ja että saisi tämän tuvan järjestykseen. Eteisen ja kylppärin tavaroita on vähän siellä sun täällä, kun ei ne oikein tunnu mahtuvan minnekään. Lottovoitto ja tuvan laajennus voisi olla se seuraava tavoiteltava asia. :D

Ruokapuolella ei mitään ihmeellistä ole syntynyt, mutta voisin silti laittaa jakoon eilen väännetyn broileripaistoksen ohjeen. Tällä ikivanhasta Ruutukokki-kirjasta napatulla ohjeella muhennoksesta tulee aika miedon makuista, mutta mausteitahan voi lisäillä ja muutella mielensä mukaan. Paistos kannattaa tehdä aika pieneen vuokaan, sillä kovin suurta kantta ei tuosta taikinamäärästä saa. Mun vuoka taisi olla halkaisijaltaan noin 18 senttiä ja se oli aika hyvä. Kaveriksi riisiä tai vaikka ohraa ja raikasta salaattia, niin kelpo ruoka tästä syntyy. Grillatun broilerin voi hyvin korvata millä tahansa broilerilla. Jos käytät esimerkiksi suikaleita, ruskista niitä ensin hetki.




Broileripaistos

Kansitaikina:
1½ dl vehnäjauhoja
50 g voita tai margariinia
1½ rkl vettä
Broilerimuhennos:
1 grillattu broileri
1 tlk herkkusieniviipaleita tai vastaava määrä tuoreita
1 iso sipuli
1 suippopaprika
2 rkl vehnäjauhoja
3½-4 dl kermamaitoa
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
Voiteluun:
muna
Pinnalle halutessa:
seesaminsiemeniä

  Valmista ensin kansitaikina. Nypi rasva jauhojen joukkoon murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Pane jääkaappiin kovettumaan.
  Poista broilerista nahka ja luut. Leikkaa liha pienemmiksi paloiksi. Viipaloi tuoreet sienet tai valuta säilötyt. Hienonna sipuli ja paloittele paprika.
  Kuumenna tilkka öljyä pannulla, lisää sipulit, sienet ja paprikat. Kypsennä muutama minuutti. Ripottele päälle jauhot. Lisää neste samalla hyvin sekoitellen. Lisää broilerit kastikkeen joukkoon ja mausta maun mukaan. Mukaan voi heittää vaikka yrttejä tai chiliä, jos haluat enemmän makua muhennokseen. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia. Sekoittele välillä. Jos muhennos on liian paksua, lisää vähän nestettä. Kaada muhennos voideltuun, pieneen uunivuokaan.
  Kaaviloi taikinasta vuoan peittävä kansi. Painele taikina vuoan reunoihin kiinni. Pistele pinta haarukalla, voitele munalla ja ripottele päälle halutessasi vaikka seesaminsiemeniä.
  Kypsennä paistosta 225-asteisessa uunissa noin 10 minuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti