6. huhtikuuta 2022

Autokakku kuningatarmoussella ♥

Josko sitä taas jatkaisi näiden kakkujen kanssa. Yksi tämän vuoden kakuista meni pienelle päivänsankarille. Toiveena oli suht simppeli kakku, jossa olisi auto sekä numero ykkönen. Auton piti olla kuplavolkkari, mutta massa oli niin tavattoman pehmeää, että auto painui koko ajan kasaan. Ei siis ihan kuplalta näytä. Mutta auto kuin auto. :)

Tässä kuuden munan kakussa täytteenä oli kuningatarmousse, kostutuksena Sprite ja päällä kerma. 


Kuningatarmousse
(halk. 23-24cm kakun kahteen väliin)

200 g pakastemustikoita
250 g pakastevadelmia
6 dl vispikermaa
250 g mascarponea
1 dl vaniljakreemijauhetta
1½-2½ dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria

  Sulata ja valuta marjat. Soseuta mustikat ja vadelmat sauvasekoittimella omissa kulhoissaan. Halutessasi painele vadelmasose siivilän läpi, niin saat sileän täytteen. 
  Mittaa kerma kulhoon ja vatkaa löysähköksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Lisää kerma-tuorejuustoseokseen marjasoseet, vaniljasokeri, tomusokeri sekä vaniljakreemijauhe. Vatkaa napakaksi vaahdoksi. Laita tomusokeria ensin vähän vähemmän ja lisää tarvittaessa oman maun mukaan.
  Täyte jämäköityy vielä hieman kylmässä.

Tämän kakun kanssa kuningatarmousse näytti ikävän puolensa. Täytteen mustikka on sen verran voimakkaan väristä, että jonkin ajan kuluttua kuorrutuksesta täyte alkoi kuultaa läpi. Tällä täytetyt kakut kannattaa siis kuorruttaa paksusti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti