Alkuvuodesta sain tehdä kakun 50-vuotiskekkereille. Toiveena oli autoteemainen kakku, jossa olisi paljon kermaa! Täytteeseen toivottiin lisäksi mansikkaa ja aprikoosia.
Kakku sai olla suht iso, joten tein sitten 10 munan kakun. En nyt ihan tarkkaa muista kuinka iso kakku oli, kun käytin säädettävää vuokaa, mutta olisko ollut noin 25*30cm? Voi kyllä vähän heittääkin.
Kakku sai olla suht iso, joten tein sitten 10 munan kakun. En nyt ihan tarkkaa muista kuinka iso kakku oli, kun käytin säädettävää vuokaa, mutta olisko ollut noin 25*30cm? Voi kyllä vähän heittääkin.
Mansikka-aprikoositäyte
(10 munan kakun kahteen väliin)
8dl vispikermaa
250 g mascarponea
6-8 rkl (tai maun mukaan) tomusokeria
1½-2 rkl vaniljakreemijauhetta
2 tl vaniljasokeria
500 g mansikoita
1 tlk aprikoosia
n. 300-400 g mansikkahilloa
vajaa 1 tlk (n. 300-400g) aprikoosihilloa
Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Lisää vaniljasokeri, vaniljakreemijauhe sekä maun mukaan tomusokeria. Vatkaa tasaiseksi, napakaksi vaahdoksi.
Levitä ensimmäiseen väliin kevyesti kostutetulle pohjalle mansikkahillo, levitä päälle puolet mascarpone-kermavaahdosta ja levitä päälle mansikat. Voit käyttää joko tuoreita tai sulatettuja/valutettuja pakastemansikoita.
Kuutioi valutetut aprikoosit. Levitä toiseen väliin kevyesti kostutetulle kakkulevylle aprikoosihillo, levitä päälle loput mascarpone-kermavaahdosta ja nostele päälle aprikoosikuutiot.
Onnea vielä viiskymppiselle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti