29. syyskuuta 2022

Maukas kaalilaatikko ♥

Mä rakastan kaalilaatikkoa. Harmi vaan, että muu perhe ei tätä mun rakkauttani jaa. Silti yritän edes kerran vuodessa yhden kaalilaatikon tehdä. Mies kyllä syö, mutta poika maistaa just haarukallisen ja sitten ei uppoa enempää. Onneksi kaalilaatikko kuuluu niihin harvoihin ruokiin, joita pystyn syömään pakastamisen jälkeenkin. Tuosta siis piisaa mulle ruokaa pitkäksi aikaa. 

Yleensä teen kaalilaatikon ilman sen kummempaa reseptiä, mutta tänä vuonna ajattelin tehdä sen jonkun toisen reseptin mukaan. Tai vähän sovellellen. Valion resepti kuulosti niin kivalta, että kokeilin sitten sitä. Koska yritän tällä hetkellä elellä niin, ettei ruokahävikkiä tulisi, muuttelin ohjetta mm. nesteiden osalta. Lähinnä siten, että sain kaapista löytyneen kermapurkin loput käytettyä, jolloin maitoa laitoin enemmän. Käytännössä ei siis suurta eroa alkuperäiseen.


Kaalilaatikko

n. 750 g valkokaalia
1 dl vettä
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 rkl meiramia
2 rkl siirappia
1 dl puuroriisiä
1 dl kermaa
7 dl maitoa
Päälle:
voinokareita
Vuokaan:
rypsiöljyä tai voita

  Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita kaalisuikaleet ja vesi isoon kattilaan. Kuumenna ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia.
 Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha, lisää silputtu sipuli ruskistamisen loppuvaiheessa. Mausta jauheliha suolalla, pippurilla ja meiramilla.
  Sekoita jauheliha-sipuliseos ja raaka riisi kaalin joukkoon. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää siirappi, kerma ja maito. Nostele massaa lastalla, jotta siirappi sekoittuu ainesten joukkoon. Heittele päälle voinokareita.
  Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa n. 1½ tuntia. Peitä vuoka tarvittaessa leivinpaperilla tai foliolla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
  Tarjoa puolukkasurvoksen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti